El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les urpes de la Junta Electoral Central a TV3
  • CA

Un detall important: El PSC -al Cèsar el que és del Cèsar- va ser l’impulsor de l’esmena a l’article 155 que va deixar fora de l’abast de la Moncloa els mitjans públics catalans. Els socialistes catalans no tenen perdó de Déu, i així els està anant als ajuntaments, però he de dir que José Zaragoza va ser el principal impulsor d’aquesta salvetat que permet que TV3 sigui dirigida per Vicent Sanchis; Catalunya Ràdio, per Saül Gordillo i els oients d’aquest país puguin escolar Mònica Terribas cada matí.

 

Dit això, el PP pensa utilitzar a fons la Junta Electoral Central (JEC) de Madrid per assetjar els continguts i els professionals que els elaboren. És una altra versió del 155, per la via de les denúncies constants i les ingerències d’un organisme suposadament imparcial, però monitoritzat des de la Moncloa. La JEC ja va irrompre la campanya del 27S imposant aberracions com la compensació del temps d’informació sobre la manifestació de la Diada amb entrevistes quilomètriques als líders de l’unionisme.

 

La primera ofensiva és una peça escrupolosament equilibrada de l’InfoK que està rebent un atac concertat de tota la premsa de Madrid. Però en vindran més, moltes més fins el 21 de desembre. I aquí és on la ciutadania en general i les entitats professionals en particular -catalanes, però també internacionals- han de demostrar que són capaces de fer respectar la feina d’uns professionals que és servei a la societat i patrimoni de tothom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa