El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les TIC i la inclusió social als col·lectius d’immigrants
  • CA

El català esdevé un factor fonamental per tal que les persones immigrades siguin considerades catalanes, de la comunitat. El català és una eina d’inclusió social. Quan els immigrants utilitzen el català fan una aproximació real a la societat catalana i propicien la relació entre els qui han arribat ara i els qui van arribar abans. Fent servir la llengua aconsegueixen ser reconeguts com a propis del lloc. La comunicació digital obre noves portes i possibilitats que els col·lectius d’immigrants han d’aprofitar, sobretot perquè els dóna accés a uns continguts que els permeten vertebrar-se a la societat, relacionar-se ambles persones amb qui entren en contacte i estendre l’ús social de la llengua comuna.

Des de l’ONG del català estem satisfets de poder ajudar a construir aquest camí. Assessorem i orientem els col·lectius que sovint tenen certes dificultats per arribar a les noves tecnologies. Algunes de les entitats d’immigrants amb qui treballem ens demanen assessorament per al’elaboració dels seus webs, l’elaboració dels continguts que han d’aportar, la traducció i l’ús de la llengua catalana.

Volem promoure l’intercanvi intercultural mitjançant continguts digitals i fomentar la participació social de les persones immigrants a través de l’adopció de la llengua catalana.

El nostre objectiu no només és conscienciar a les entitats sobre la necessitat d’arrelar-se al país i de construir una societat, sinó que les mateixes entitats desenvolupin tasques de conscienciació amb nova població prenent com a base justament aquest contingut digital. En definitiva, que esdevinguin agents de referència per a aquestes persones fent ús de les tecnologies digitals.

Us deixo amb 3 exemples molt recents que reflecteixenaquest pas cap a la inclusió social a través de la llengua.

•Versió en català de la pàgina del II Torneig Amistós de Wushu de Catalunya

•Pàgina de L’Associació AlmohajirenAlmagareba de Salt

Pàgina de L’Associació Cultural Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses

Esperem també que aquests webs puguin tenir difusió entre la societat d’acollida que ha de tenir accés a aquests continguts digitals per tal de conèixer i percebre la diversitat cultural com a un enriquiment d’una cultura que pren el català com a eix vertebrador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa