El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les males arts de Puigdemont
  • CA

Carles Puigdemont acaba de presentar una denúncia al Tribunal Constitucional espanyol contra Roger Torrent i la Mesa del Parlament per haver-li enretirat, l’octubre passat, el dret a votar per delegació al ple. Una mesura que es va aplicar per l’acord entre els membres de la Mesa d’ERC i del PSC i que acatava l’ordre enviada per Llarena des del Suprem. Des de JxCat s’ha dit que aquesta bala no va dirigida a Torrent ni a ERC, que la denúncia al TC s’ha fet com a tràmit per poder portar el cas als jutjats internacionals. Però és evident que, diguin el que diguin, la denúncia remena ferida.

 

Concretament la que es va obrir el gener passat quan Torrent va decidir “ajornar” el seu ple d’investidura. Des de llavors, Puigdemont ha tret tant rèdit com ha pogut a la decisió d’Esquerra. Tot just sortir la notícia, va gravar un vídeo amb cara d’enfadat en què deia que la democràcia ni s’ajorna ni se suspèn. Eduard Pujol sortia a la ràdio afirmant, determinadíssim, que no podíem cedir en la presidència perquè llavors cediríem en tot. Després van estar mesos donant canxa al tema de la reforma de la Llei de Presidència, que havia de permetre la investidura a distància. Un cop investit, deia Puigdemont, tornaria com a President. Ens ho van voler vendre com si la iniciativa tingués alguna possibilitat de passar el filtre espanyol. Pastanaga, vaja. La van tombar, és clar. Ara es veu que ho volen tornar a intentar… Durant aquest any, en moltes ocasions Puigdemont i el seu entorn han retret a Torrent i a ERC el seu acatament i sempre diuen que, si fos per ells, s’hauria investit el president legítim.

 

És insultant que ens vulguin fer creure que realment estan disposats a saltar-se la llei espanyola i que, si no ho fan, és perquè ERC els té lligats de mans i peus. Com ens podem empassar que un grup de dirigents que van renunciar a la unilateralitat a l’hora de fer la independència vulguin exercir-la per investir un president escollit en unes eleccions autonòmiques? Però si lideren un Govern que funciona a toc de pito i que ho acata tot! En la resta d’obediències tampoc no hi tenen res a veure? És covard que utilitzin les tares d’ERC per tapar les seves, que són les mateixes. És un sistema de subsistència parasitari i indigne. Baixa política.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa