El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Las dos caras de enero’: El suspens clàssic reviu amb una òpera prima
  • CA

Debut darrera les càmeres del reconegut guionista britànic-iranià Hossein Amini (“Drive”, “Jude”), “Las dos caras de enero” trasllada a la gran pantalla la novel·la curta homònima de Patricia Highsmith.

I ho fa extraient de les seves profunditats tota la riquesa necessària per oferir una intriga que, carregada de matisos i guiada per una elegant i ordenada posada en escena, evoca a clàssics del suspens com Alfred Hitchcock.

En el seu centre i des d’unes fantàstiques localitzacions gregues que ens traslladen als anys seixanta, tres personatges altament complexos, sorprenents i molt versemblants intenten fugir d’un passat que els segueix irremeiablement les passes. Mentrestant, una teranyina emocional va teixint pertorbadors camins en la inquietant relació triangular que s’estableix entre els protagonistes, que es veuen alhora implicats en una trama delictiva que no deixa de complicar-se. I la tensió, molt ben dosificada, no deixa en cap moment de créixer, mentre les caretes dels protagonistes cauen una darrera l’altra; i tot a un ritme que aprofita cada instant de cada seqüència, sense lloc per a espais morts.

Atrapats per l’intrigant univers que envolta als personatges (tant a nivell del seu potent component psicològic, com de la seva treballada estètica i de les excel·lents interpretacions que ofereix), com a espectadors quedem atrapats en una història que, un cop acaba, aconsegueix recordar la màgia del cinema: aquella estranya experiència que, de manera tan fugaç, ha aconseguit néixer i desaparèixer, completa però efímera, en una pantalla, capturant tota la nostra atenció.

Las dos caras de enero

Títol original: The two faces of January
USA-Regne Unit-França, 2014.
Direcció: Hossein Amini.
Guió: Hossein Amini (basat en la novel·la de Patricia Highsmith).
Actors: Viggo Mortensen, Kirsten Dunst, Oscar Isaac.
Durada: 97 minuts 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa