El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La ‘visión azul’ contra l’or de Moscou
  • CA

Té la seva gràcia que a Madrid es queixin d’unes suposades fake news que ningú no sap ben bé quines són però de les quals El País acusa ni més ni menys que a Rússia. No deixen mai clar de què es tracta, ni quines són les notícies falses que algun rus pèrfid se suposa que ha inventat a favor de Catalunya perquè, al capdavall, la campanyeta del que diuen que un dia va ser diari independent del matí té per objectiu insinuar que les pallisses dels policies del Piolín, l’ofensiva de les clavegueres de l’Estat i els empresonaments i confiscacions arbitraris són un invent propagandístic rus i no l’evidència que tot el món té davant dels nassos. Com en temps de la Francoland original, Rússia torna a ser culpable.

 

De fet, és increïble que la premsa de Madrid, que és la major factoria de fake news mundial, tingui la barra d’acusar a algú d’escampar mentides mentre, en paral·lel, s’inventen insídies sobre les escoles catalanes, els Mossos o TV3. Només amb el que s’ha escrit a les redaccions madrilenyes sobre l’InfoK es podria muntar un Nuremberg periodístic, sense parlar de la catalanofòbia ambiental que es fomenta, cada dia, des de tertúlies i articles d’opinió.

 

Però tot això els és ben igual. Ells diuen que Rússia ataca Espanya i contra qualsevol simpatia pels catalans sempre tenen el seu punt de vista pecualiaríssim, aquesta visión azul disposada a combatre la conspiració judeo-maçònica-comunista-internacional. L’or de Moscou contra Espanya, una altra vegada… Són ells i sempre seran així.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa