La tramposa unitat estratègica

"El nostre problema és que ni entra en els seus plans ni estan en disposició de fer la independència"

En paral·lel als seus respectius protectors polítics, les patums mediàtiques d'ERC i Convergència es piquen des de fa mesos. La cosa, però, ha canviat arran de l'escàndol dels pactes amb el PSC-PSOE. Raholes i Voltes, tots a l'una, no han tingut més remei que anar pels llocs reconeixent que aquest cop s'han passat de la ratlla.

Això seria una bona notícia si no fos pel diagnòstic compartit que fan del panorama, que em sembla equivocat i trampós. El que vénen a dir és que la causa de l'actual embús és la manca d'unitat estratègica dels partits. Si es posessin d'acord sobre com avançar, opinen, es podria reprendre el Procés i hi hauria possibilitats d'acabar culminant-lo.

I això és mentida. O com a mínim enganyós. El seu diagnòstic podria ser vàlid si les baralles entre els dos partits tinguessin a veure amb el full de ruta per la independència. Per exemple, si els convergents es passessin el dia explicant que eixamplar la base uns quants punts percentuals no resoldria els reptes que no es van saber superar el 2017; i si els republicans es passessin el dia bramant que les batalles europees de Puigdemont no seran mai suficients per poder fer la independència.

Això, malauradament, no és el que està passant. Si es barallen, no és per fer valer els seus particulars projectes independentistes -inexistents o, com a màxim, confusos i surrealistes- sinó fer guanyar els seus particulars projectes neoautonomistes. Aquest és l'espai que s'estan disputant i per això tots dos competeixen per fer amistat amb el partit que mana a Espanya. Els convergents han ofrenat la Diputació de Barcelona i Esquerra està desitjosa de poder facilitar la investidura de Sánchez.

 

El nostre problema, per tant, no és que els partits discrepin sobre com fer la independència. El nostre problema és que ni entra en els seus plans ni estan en disposició de fer-la. 

 

 

 

 

Comentaris (16)
Per què Fa 6 mesos
El borbó, el tc, el cni, aznar i fpgonzalez estan units. Per què naltros no?
Intentem d'ajudar? Fa 6 mesos
La causa de l'embús és que l'estat és omnipresent. I afecta/controla a les cúpules dels nostres partits. Per tant, actuen com a titelles. Això es trenca cordinantse amb l'exterior i amb la massa independentista de cop/tots colors. L'últim escull peflr la independència son els nostres partits.
Para compte Fa 6 mesos
Compt, posarse d'accord per avança vol dir afrontar l'estat mafiós. Els recolzarem? És perillós. Por? Millor en grup.
Ramon Fa 6 mesos
Per si de cas no s'ha entès. Dos colons, A, B, i dos catalans, C, D. Si els catalans cedeixen, o sigui el que sol passar, seran en castellà les converses ABCD, ABC, ABD, ACD, BCD, AB, AC, AD, BC, BD. Mentre que només la CD serà en la llengua de Catalunya. Una d'onze. I quan major el nombre del grup, pitjor. Hi ha miserables renegats que això ho troben una riquesa i quelcom que n'hem d'estar orgullosos.
Ramon Fa 6 mesos
Qualsevol relat que posi dins un mateix sac Convergència, Junts per Catalunya i fins i tot el PdCat amb aquesta mil vegades maleïda ERC ja d'entrada em sembla malament, injust.
Ramon Fa 6 mesos
Tanmateix, la dada de les converses obvia un fet cabdal. Si els catalans cedeixen sempre en la llengua davant els colons, ho escric en tercera persona perquè jo no ho faig mai, en un grup posem que de dos catalans i dos colons, es poden establir fins a onze grups de converses diferents. I només una de les onze seria en la llengua de Catalunya. 50% de la població. 9% de les converses. Vull dir que, alarma, sí, però tallar-nos les venes noncara.
Ramon Fa 6 mesos
Em sembla molt bé crear alarma per l'avwnç del castellà que per cert tant complau als renegats d'ERC, i per descomptat que crec que cal tornar a lluitar pel mateix de sempre, o sigui oer la nacjó, per la identitat, per la llengua, perquè ara com ara l'estat propi pinta negre. Més que mai, som dos pobles. O ells, o nosaltres. Tanmateix...
Un dos tres... Fa 6 mesos
...picadora Moulinex. Ja fa estona que els espero als polítics que em van prometre independència per després dir-me que no, que no eren indepes! El poble els passarà per sobre als falsos indepes! Ja veureu quina patacada a les properes eleccions!!!
Si Fa 6 mesos
I per això concentrarem el vot, malgrat ells.
federalista Fa 6 mesos
home ja en tenim el duet de fanatics el tarat ex terrorista sortit del psiquiatric jordi suis, i la tarada fanatica, no m'importa el terratremol de murcia ,ni els morts perque son fora de catalunya la filla de mala mare la bierge, si unim la cotalelo el espot , i e inefable alexandre poden fer un partidet on exposar les seues idees delirants i racistes i a vure si amb sort els vota la familia i algu amic tarat com ells, res mes poden fer al menys a catalunya aquesta colla de tarats.
JordiP Fa 6 mesos
Mira que ets animal.
Angelblau Fa 6 mesos
Totalment d'acord amb tu Bierge.
eines Fa 6 mesos
Tot i la parafernàlia -i les menjadores- que els acompanya, els partits només són les eines que empra la societat. Si les eines s'espatllen, es cerquen unes altres. Tan senzill com això.
Senzillíssim Fa 6 mesos
Més en època de rebaixes. Si no t'agraden els partits polítics que tens et vas al Carrefour ia la secció Partit-eria trobaràs la major varietat de partits politics al millor preu. Només són eines com un tornavís o un endoll.
Som un país d'imbècils?... Fa 6 mesos
Si algú es creu que erc i JuntsxCat són independentistes és que és imbècil.
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
Si no han estat capaços de catalanitzar en 41 els milions d'estrangers espanyols vinguts a CAT, és impossible que puguin fer la Independència. Per fer-la s'ha de tenir molta intel.ligència i colpejar on fa mal als Espanyols: la llengua i la butxaca.
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
Els webs catalans accepten els comentaris dels Espanyols en Espanyol. Aquí ja t'adones de l'estupidesa profunda dels Catalans. Ni tan sols s'adonen de l'arma total que tenen per enfrontar-se a l'Ocupant Espanyol: rebutjar de parlar i de respondre quan els Espanyols els parlen en Espanyol. La guerra contra la llengua dels Espanyols hauria d'ésser total. Però la por us tenalla, oi ?
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
La Independència política és impossible d'assolir amb un poble tan mesell i resignat com el Català. Les elits independentistes no són pas altra cosa que la veu d'aquest Poble. Quan veus que després de 41 anys d'escola catalana encara els Catalans són humiliats per parlar català i exigir el català, i les "autoritats catalanes" callen com a còmplices que són, aleshores ... 300 anys més sota ocupació dels Espanyols.
Ramon Fa 6 mesos
Un pertorbat amb evidents poques llums li diu de tot a l'articulista per haver defensat quelcom tan lògic i tan coherent en tot quant nacionalista català com que la informació de successos que hauríem de rebre no sigui hispanocèntrica atès que no som una regió espanyola sinó una nació. Amb això, el pertorbat ens fa sabedors que, a més de tenir poques llums, és nacionalista espanyol. Ho té tot, pobre.
Ramon Fa 6 mesos
Per què penseu aquí aquest post?
Jordi (Català i Suís) Fa 6 mesos
Només el 25% de les converses als patis de les escoles catalanes són en Català després de quasi 41 anys (setembre 1978) d'escola catalana. El 75% són en Espanyol. És impossible que els Catalans fotin fora els ocupants Espanyols de llur terra. Cal dir-ho: la Independència és fer fora l'Ocupant Espanyol, la llengua dels Espanyols i punt. Si ni tan sols respecten llur pròpia llengua com podran assolir la Independència ? ERC i JXCAT són la imatge dels Catalans.
JordiP Fa 6 mesos
Però qué vols, Mr. Extremista? La tele en català, tota, no supera (normalment) el 20 % de la audiència. El diari més venut és el Marca. Què vols? El matxaqueo de teles, premsa i partits espanyols ha adoctrinat els catalans castellanòfons en el sentit de que el català no val per res però que s'ha d'aprobar a l'escola. Com abans la religió i la FEN. El problema és la cultura. Que no recordes que els franquistes anaven pels pobles afusellant els mestres?