El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La tecnologia: motor de Catalunya
  • CA

Catalunya és un país mil•lenari. Tenim, conseqüentment, una llarga història al darrere, amb èpoques positives i, d’altres, de nefastes i devastadores. Actualment, però, estem travessant un mal moment. El país es troba en una situació difícil i complexa, tant a nivell econòmic com polític. Econòmicament estem patint una dura crisi que, d’una banda, està afectant l’economia domèstica, el nivell de benestar de la majoria de ciutadans i ciutadanes d’aquest país i, de l’altra, el funcionament de les petites i mitjanes empreses que constitueixen, en gran mesura, el teixit productiu i econòmic del nostre país. Mentre que, a nivell polític, la situació no millora. Després d’uns anys d’eufòria on l’objectiu era aconseguir un Estatut, amb cara i ulls, que satisfés a gran part de la ciutadania del país, ara, ens trobem gairebé davant d’una retallada contundent, per part del Tribunal Constitucional, a la principal llei catalana.

Però, afortunadament, no tot és la política ni l’economia, en termes generals. Hi ha altres àmbits on es pot dir que les coses rutllen millor, funcionen d’una altra manera i, dia rere dia, s’engeguen iniciatives i projectes interessants. És el cas de la tecnologia o, més concretament, de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), les tecnologies aplicades al sector biomèdic i biotecnològic i a l’energia. Uns sectors, on s’està treballant bé, on s’estan duent a terme projectes i iniciatives interessants i importants, que poden fer de Catalunya un pol de coneixement, el nucli tecnològic i innovador del sud de la Mediterrània i que, d’altra banda, impulsin, propulsin i imprimeixin velocitat a l’economia del nostre país, esdevenint el seu pal de paller i substituint els sectors tradicionals de la construcció i la indústria.

Sota aquest prisma, des d’aquesta visió, dijous vinent 15, la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) celebra un esdeveniment amb el títol “La tecnologia: motor de Catalunya”, que tractarà de reflexionar i debatre sobre tot això, sobre la situació de la tecnologia a Catalunya en aquests tres àmbits: les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), les tecnologies biomèdiques i les tecnologies aplicades al camp de l’energia, i com des d’aquestes es pot contribuir a sortir de la crisi, tot esdevenint motor econòmic del país.
Catalunya té totes les potencialitats per desenvolupar projectes al màxim nivell mundial -la darrera prova ha estat la posada en funcionament del sincrotró Alba-, empreses que exporten béns i serveis tecnològics arreu del planeta i uns professionals sobradament preparats en tots aquests àmbits. Per tant, contràriament al pessimisme implícit del país, tenim alternatives i cal apostar-hi de debò per potenciar-les i fer-les reeixir al màxim. Només depèn de nosaltres!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa