La subhasta catalanòfoba

"El nacionalisme espanyol ha entrat en una deriva infinita contra Catalunya, en un viatge en el temps cap a 1939"

La immersió de l'opinió pública espanyola en un allau crònic de propaganda catalanòba amenaça seriosament el sistema que, paradoxalment, les elits madrilenyes intentes preservar. La deslegitimació, primer, i la deshumanització després dels representants democràtics de l'independentisme -qualificats insistentment de colpistes, nazis, presos comuns, etc- ha fet inviable qualsevol mena de diàleg amb el que, al capdavall, no deixa de ser una manifestació política estructural dins del sistema institucional de l'Estat espanyol. Hi ha diputats independentistes perquè hi ha votants independentistes, simplement.

 

El fet, però, és que l'independentisme català ha consolidat la seva majoria parlamentària i la pressió policial i judicial i les represàlies successives no han aconseguit desactivar aquest bloc polític. Per això, davant d'aquesta evidència, la política espanyola ha entrat en una subhasta repressiva en la qual l'article 155 ha estat només el punt de partida, el nivell zero. I aquí s'ha quedat el PSOE. Però a Andalusia, PP i Ciutadans han ofert un 155 infinit, el control des de Madrid de TV3 i els Mossos i la intervenció de les escoles catalanes. Una subhasta perduda, perquè Vox ha apujat l'aposta fins a la dissolució dels Mossos, el tancament de TV3 i la il·legalització de PDeCAT, ERC i la CUP.

 

 

El nacionalisme espanyol ha entrat en una deriva infinita contra Catalunya, en un viatge en el temps cap a 1939. Però aquesta regressió, com ha passat sempre, no es limitarà a l'agressió contra els catalans. Com sap tothom, els falangistes tenien objectius més enllà del catalanisme polític. I és tot just ara que se'n comencen a adonar.

 

Comentaris