La pell de plàtan de la violència

"Necessiten tacar Catalunya amb el terrorisme i la violència. Els interessa convertir-la en una nova versió d’Euskadi"

Res no li agradaria més al «politburó madrileny» que un brot de violència a Catalunya. Ja es faran fotre, però als més humits dels seus somnis eròtics, de tendència sado, la violència els posa calents. Necessiten l’excusa de la violència, per forçada que sigui. Primer, la sentència. Després, l’amenaça del terrorisme català, que arrodoneix el relat de la sentència: els hem de parar els peus abans que posin bombes.

El «politburó madrileny» està convençut que fa política d’Estat, que tenen la sagrada missió de salvar Espanya a qualsevol preu, que han aconseguit dissenyar una estratègia guanyadora. Tot s’hi val: estan disposats a prostituir-ho tot, i ho faran. «A grandes males, grandes remedios». Sense manies.

Per acabar amb els sediciosos catalans cal convertir-los en terroristes potencials.

A Catalunya, qui tingui dos dits de seny, sap que aquest és un país fotut, retorçat, adolorit, confús, però pacífic. Els independentistes acceptaríem un no a un referèndum com Déu mana. Els demòcrates no independentistes, a Catalunya, acceptarien un sí a la independència, si fos indiscutible. Però el «politburó madrileny» mai no acceptarà ni tan sols que es voti. Aquest és el pinyol del bloqueig. Estem a anys llum: la majoria, aquí, acceptaria votar en condicions clares i dignes i respectar el resultat.

Ho saben, no ens enganyem. Per això necessiten tacar Catalunya amb el terrorisme i la violència. Els interessa convertir-la en una nova versió d’Euskadi: no han de declarar l’estat de setge, simplement han d’aconseguir que el catalanisme sigui sinònim de terrorisme.

Per a qui? Per als catalans, no, al marge del que pensin. Aquí ens respectem. Som una societat infinitament més democràtica que l’espanyola. No per res: senzillament, estem menys intoxicats, menys enverinats. I mira que ho intenten.

Per a qui escriuen aquest relat de violència? A Catalunya no se l’empassa ningú, ni tan sols els més exaltats espanyolistes, que s’esforcen per demostrar convicció i duresa. Bé, potser hi ha extraterrestres entre nosaltres, no ho podem descartar, però la gent normal ho té claríssim.

El relat terrorista, violent, és per als futurs veïns espanyols i per al món. És un relat de violència pensat per justificar la violència d’Estat, la mateixa de l’ú d’octubre. Tenen preparada una resposta violenta, excessiva, repressiva. No ens enganyem. Tard o d’hora tornarem a veure violència i l’exerciran els mateixos. Però han après la lliçó: primer han d’acreditar que els violents, els terroristes, són els catalans, fins i tot els que no volen la independència.

 

Això no és altra cosa que el final de la política espanyola, del règim del 78 i del «politburó madrileny». Estan creant les condicions adequades perquè Catalunya els esclati a les mans.

I ho aconseguiran, en pocs anys.

Han triat el rumb de col·lisió: volen xocar, creuen que poden guanyar.

No és impossible que en algun moment algú, a Catalunya, algun indepe idiota, desesperat i enrabiat, faci alguna bestiesa. Els estan empenyent, els provoquen, els exciten. Volen que esclatin.

La clau serà que aquesta gent, que existeix, no caigui al parany. Si ho fan, estem llestos. Si sabem continuar en la via pacífica, per confusa i frustrant que sigui, estan llestos els altres. Aquest és el joc: una batalla entre dos relats, prèvia a l’esclat final, que no serà demà passat. Guanyarà qui sàpiga tenir més raó sense cometre cap error estratègic. La pell de plàtan està servida.

 

Comentaris (8)
Ridiculalaire Fa 4 mesos
El CNI planificant atemptats de falsa bandera.
Marv Fa 5 mesos
Estic d'acord amb l'anàlisi, menys amb el de dir idiota a algú que fart de tantes humiliacions decideixi esclatar contra el tirà. L'autodefensa no és cap crim.
@Marv Fa 4 mesos
No sé qué te habrán hecho los postes de la luz. Pero comparto tu dolor y te acompañó en el sentimiento, amigo. Las velas son mucho más democráticas, y más románticas.
Narcís ( mai per mai un estat pot caure tan baix com no sigui un estat delinqüent ! ) Fa 5 mesos
No n'és gens ni mica d'estranyar les preguntes que es fa molta gent sobre totes/ tantes bombones de butano .. sobre la relació d'aquest estat amb aquell imam .. sobre aquells projectils vorers a la platja .. sobre . . . . . . . . . . i .. aquest silenci sepulcral àdhuc volent fúmer al Major Trapero en lloc de fer-li un monument per la tasca desenvolupada en fer-se amb els criminals ! PD : ara .. voler etiquetar/ identificar l'independentisme amb ' terrorisme ' ( i rebel·lió i tot
Pitxolí Fa 5 mesos
1. El cas és que els qui tant s'escandalitzen de la possibilitat que l'independentisme pugui esdevenir violent, accepten que l'estat sigui violent per a mantenir la seva unitat. 2. No és veritat que el soberanisme català hagi estat sempre pacífic. No ho va ser amb Olivares ni ho va ser amb Felip V. Si hagués estat sempre pacífic no li tindrien el respecte ni la por que li tenen. 3. L'independentisme té dret a exercir la violència, una vegada ha quedat clar el tracte que rep Catalunya pe
SR. MEU Fa 5 mesos
PELA de plàtan, no pell. CAST: piel, hueso. CAT: pela, pinyol.
Una Fa 5 mesos
S'ha de ser molt imbècil, nivell subzero, per creure que amb la violència es pot guanyar contra un estat amb exèrcit, policia, armada, espies, aliats internacionals, clavegueres i premsa ( propaganda ) Però veient la evolució del món cupaire i el seu folklore mai no es pot descartar res.
"Tenen preparada una resposta violenta, excessiva, repressiva." Fa 5 mesos
Tranquilícese, Sr Rovira. Solo eran fertilizantes como los que puede haber en cualquier casa.
Regat en curt Fa 5 mesos
Potser el joc és a més curt termini, un regat fent paret amb la Carmena (ara a Espanta global)-Colau-Errejón que legitimi al PSC-PSOE com el partit mes d'esquerres del món (adhuc exumen al Franco!). Si cal mes vots, en Valls s'apunta. I aconseguida la victoria del PSC-PSOE a Catalunya, la Moncloa per al Sanchez i tots a les menjadores.