El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La manifestació unionista a Barcelona ha estat un sí a la repressió
  • CA

De ben segur mai s’havien vist tantes banderes espanyoles a Barcelona. La manifestació de Societat Civil Catalana ha estat un èxit sense precedents. L’unionisme ha marcat “paquet” a la capital catalana. Han estat 950.000 persones segons els organitzadors, més d’un milió i mig segons diaris de Madrid com OK Diario, 350 segons la Guàrdia Urbana, 337.000 més o menys si compten que s’han ocupat 75.000 metres quadrats de carrers (i a 4.5 persones per metre quadrat). Els dirigents unionistes estan eufòrics, i en tenen raons. Quina passada de manifestació que s’ha viscut, i amb TV3 en contra i sense cap ajuda de cap altre mitjà de comunicació. La societat civil antiindependentista ha ocupat avui l’espai públic.

 

Llàstima que si accepto pop com animal de companyia, és a dir, un milió de participants, hi ha sis milions i mig de catalans independentistes que s’han quedat a casa i que no hi han volgut donar suport. I ha estat un joc si la comparem amb totes les que hem viscut els darrers anys. Som més i no ens ha de preocupar el que ha passat avui, ans al contrari, ara sabem exactament quants són. Quatre gats? Evident que no. Una minoria a Catalunya? Evident que sí. Crec que els que s’han manifestat serien els que han votat a PP i a C’s, i també al PSC -en alguns casos-. El Parlament reflecteix la realitat del país. 

 

Una manifestació, la d’avui, on se’ns ha dit racistes, supremacistes, colpistes, nazis… On s’ha demanat l’empresonament de Puigdemont, de 700 alcaldes i de desenes de regidors, on s’han vist falangistes, banderes amb l’aliga, insults als Mossos, policies nacionals amb banderes espanyoles, periodistes de TV3 amb micros sense logo per por, salutacions feixistes, aplaudiments a la repressió policial del dia 1 d’octubre, negació absoluta del diàleg, cap dona llegint el manifest, nula o escasa presència del català, un peruà defensant Espanya i enyorant els darrers anys del franquisme, impediment al pas d’un camió de Bombers de servei, agressions, enfrontaments i alguns manifestants que han trencat mobiliari urbà… continuo? Un escrit. “Hacen más daño las papeletas que las bombas de ETA”; Pablo Iglesias insultat quan agafava el tren…

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa