'La manada' de jutges

"Com sempre, els jutges espanyols utilitzen l'apreciació -o no- de violència per aplicar les penes que els dona la gana"

La condemna és tan curta que l'estiu de l'any que ve ja podran començar a passejar pel carrer amb permisos penitenciaris. Cinc ultres que presumien d'assetjar dones i violar-les en grup gràcies a la intimidació col·lectiva i a l'ús de drogues que els limitaven la capacitat de reacció han rebut una condemna a nou anys, mínima, perquè el tribunal ha considerat que no es va tractar d'una violació. És més, un dels magistrats encara ha demanat la lliure absolució perquè, segons ell, la noia s'ho va passar la mar de bé.

 

Com sempre, els jutges espanyols utilitzen l'apreciació -o no- de violència per aplicar les penes que els dona la gana. Cinc salvatges rodejant una dona, de matinada, en un portal, per forçar-la a despullar-se i practicar-los felacions no és violència, per als jutges. Tampoc no ho és robar-li el mòbil perquè no pugui demanar auxili. En aquest cas, a més, la condició de militar i guàrdia civil de dos d'ells no té cap mena d'importància, al contrari que en el cas d'Altasu. Allà demanen 50 anys de presó als acusats per una baralla de bar amb l'únic resultat d'un turmell trencat perquè les suposades víctimes són guàrdies civils.

 

 

Els jutges espanyols diuen que no hi va haver violència contra aquella noia de 18 anys per part de cinc ultres que s'anomenaven a si mateixos 'la Manada'. I, per contra, sí que consideren violents a Carme Forcadell, Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Raül Romeva. 'La Manada' de jutges també ho grava tot en vídeo. I s'ho passen igualment, entre els amics.

 

Comentaris