La Manada, Altsasu i el procés

"Els magistrats són jutge i part, comparteixen els objectius i la ideologia d'uns testimonis i estan en combat contra els altres"

Avança el judici i queda clar que fiscals, advocats de l'Estat, acusacions particulars i els mitjans de comunicació de Madrid fabriquen, dia a dia, un relat a mida de les impressions i prejudicis de la Guàrdia Civil, el CNP i els funcionaris dels jutjats que van intervenir en els escorcolls i el referèndum de l'U d'Octubre. La sentència es redactarà des del punt de vista dels servidors de l'Estat, amb tota la càrrega política que això suposa. Els magistrats són jutge i part, comparteixen els objectius i la ideologia d'uns testimonis i estan en combat contra els altres.

 

La secretària judicial del jutjat número 13 va passar por i els agents de la Guàrdia Civil, també. No perquè patissin agressions, que no n'hi va haver, sinó perquè eren incapaços d'entendre que la seva acció generés un rebuig social tan majoritari. A ells els sembla perfectament normal formar part d'una estructura política, al servei d'una bandera, una llengua i una nació i per això no aconsegueixen comprendre que d'altres persones no participin del seu nacionalisme. Ni tan sols entenien les consignes, ni identificaven les banderes. Només sabien que havien d'atacar. La tempesta.

 

 

Les sessions del Tribunal Suprem, pas a pas, van deixant en evidència que el judici no tindrà uns efectes gaire diferents que els de la Manada o Altsasu. On hi hagi un guàrdia civil hi haurà la raó. El que pensi un fiscal serà la veritat.

 

 

 

Comentaris