Un nou país. No enganyem a ningú quan diem que volem la independència de Catalunya. Fa anys que ho repetim, i que proposem pactar amb l’Estat un referèndum. No ha estat però fins ara que l’Estat ha descobert que no era cap truc, que no amagàvem res darrere d’aquest horitzó per al nostre país, sinó que era una voluntat ferma. La resposta, tots els poders de l’Estat contra el poble i les institucions catalanes. El Rei ho va deixar molt clar en el seu discurs, i les conseqüències ja les coneixem: vulneració de drets fonamentals, exiliats i presos polítics, cops de porra, restricció de llibertats, i un llarg etcètera.

 

Aquesta ha sigut la realitat que hem patit. Mentrestant, minsa atenció mediàtica i una inacció política escandalosa en la corrupció que envolta el PP, res a veure amb els presumptes delictes del procés. El partit més corrupte d’Europa, donant lliçons de legalitat i justícia. En només una setmana hem sabut que Europa investiga la derivació de fons europeus FEDER per a pagar campanyes del PP. També que Ignacio González tenia 5,4 milions a Colòmbia, després de pagar una fiança de 400.000 euros i sortir en llibertat. I un responsable de la UDEF ha parlat dels indicis que l’estructura del PP responia al perfil d’una organització delictiva pel cas Gürtel. No cal parlar evidentment del misteriós M.Rajoy que apareix entremig els papers de Bárcenas, i de qui la justícia n’està investigant la identitat. Qui té coses a amagar? Qui està fent trucs de màgia amb el procés català per desviar l’atenció?

 

Pels qui som nous en política, ens escandalitza aquesta manera de funcionar. I que no passi res. Ens parlen de separació de poders? Ens parlen de justícia independent? L’atac judicial que estem patint els càrrecs independentistes respon a una acció política. Qui diu que Rajoy ha deixat en mans de la justícia l’acció política s’equivoca, o menteix deliberadament. Al contrari, Rajoy i totes les estructures de l’Estat que l’acompanyen estan utilitzant la justícia amb finalitats polítiques. Els hi han donat tanta feina amb els sediciosos catalans que no poden investigar amb agilitat les desenes de casos de corrupció que afecten els poders de l’Estat, amb el PP al capdavant.

 

Mentrestant, Ciutadans i PSC-PSOE empassant-se amb delit aquests trucs de màgia que mentre et fan mirar cap a un costat, t’ensarronen per l’altre. Què diran aquests partits quan esclatin els problemes del deute de l’Estat, del pagament de les pensions o els contractes que el PP haurà de firmar per pagar els favors diplomàtics? La culpa també serà dels catalans? Aquest serà el proper truc de màgia del govern Rajoy?

 

Menció a part pel PSC-PSOE: no es pot dir que vols tendir ponts mentre aplaudeixes el 155 i acuses els empresonats i exiliats d’haver-s’ho buscat. No es pot dir que ets un moderat, quan en lloc de moderar el que fas és clarament situar-te en un dels bàndols. “Ni DUI ni 155” diuen, però el seu veredicte ha sigut clar: KO a la votació de la Declaració d’Independència, OK a la intervenció de la Generalitat i al cessament del govern.

 

Ens cal un nou país. Tenim el President Carles Puigdemont i el seu govern, legítims. I unes eleccions el 21D, il·legítimes, per reafirmar-los i ensenyar al món que aquí no volem màgia, no volem trucs. Volem la independència. Seguim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa