La madrilenyització de TV3

"Els mitjans públics d'aquest país són pràcticament l'única estructura que es manté intacta del que va ser l'autogovern dels catalans i per això són l'objectiu a enderrocar"

Estava cantat. La Junta Electoral Central (JEC), amb seu a Madrid, és el 155 del periodisme als mitjans públics catalans. Per això aquest grapat de magistrats del Tribunal Suprem, combinats amb juristes i membres d'associacions gremials de l'Estat, s'ha atrevit, sense cap vergonya, a inventar-se un llibre d'estil per fer els Telenotícies de TV3 més agradables a les seves sensibilíssimes oïdes madrilenyes. Per això, a petició de Ciutadans, els senyors de la JEC han prohibit als periodistes que es refereixin als consellers exiliats com a consellers exiliats i al Govern a l'exili com a Govern a l'exili. I això que encara no ha començat la campanya...

 

L'objectiu és fer passar per normal i assumible el que és una censura directa que ataca la llibertat de premsa. Els mitjans públics d'aquest país són pràcticament l'única estructura que es manté intacta del que va ser l'autogovern dels catalans i per això són l'objectiu a enderrocar, especialment perquè mantenen un lideratge creixent i la màxima credibilitat entre la societat catalana. Televisió de Catalunya, en especial, està essent víctima d'una campanya de fake news madrilenyes que ha obligat la seva direcció a respondre als jutjats. I tot indica que no serà l'última vegada.

 

 

En definitiva, l'ofensiva contra la veritat no es limita a inventar uns russos dolents i fantasmals, suposats responsables del descrèdit internacional de l'Estat espanyol. També té com a finalitat afeblir el contrarelat dels mitjans catalans, siguin públics o privats. Tot plegat, per aconseguir que els catalans es creguin el que es creuen a Cuenca i que un president a l'exili deixi de ser un president a l'exili.

 

Comentaris