El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La interlocutòria ‘forocochera’
  • CA

La implosió de la majoria independentista al Parlament ha limitat el ressò informatiu d’una interlocutòria de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), presidida pel magistrat Jesús María Barrientos, en la qual brilla com un diamant el fanatisme anticatalanista del conjunt del sistema judicial espanyol. El document descarta l’admissió a tràmit d’una querella de Vox contra Quim Torra, però no pot evitar posar negre sobre blanc els profundíssims prejudicis espanyolistes dels magistrats.

 

La cosa comença així, amb negretes seves: “Per aspres o fins i tot supremacistes que es considerin les opinions del Sr. Torra” (“es considerin”? qui considera “supremacistes” les opinions de Torra, sinó ells?), es limiten a reflectir i justificar (“justificar” què, el “supremacisme” que hi veuen ells, no?) el conegut ideari compartit per part dels qui defensen la independència de Catalunya de la resta d’Espanya (espoli, ocupació o opressió permanent per part d’Espanya, preeminència d’una llengua i una cultura, la catalana per sobre d’altres, la castellana o d’altres llocs d’Espanya) (aquesta és bona! “d’altres llocs d’Espanya”, diuen, com si els parlants de gallec o basc es passessin la vida queixant-se de la imposició del català) i a injuriar als que no comparteixen les seves idees” (“injuriar”, escriuen ells, forma part del “conegut ideari” independentista! Clar, com que són “supremacistes”…).

 

Ep, però la bondat dels magistrats del TSJC és tan elevada, tan pietosa que mirin, mirin bé el que arriben a permetre: “La Constitució no prohibeix les ideologies per molt extremistes o supremacistes (un altre cop) que siguin i, per tant, per rebutjables que puguin considerar-se des de la perspectiva dels valors ètics (atenció! “valors ètics”, com els d’aquests magistrats que són éssers de llum, matèria celestial creada entre flors, fandanguillos i, sobretot, alegries) i dels drets fonamentals i llibertats públiques”… I olé!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa