La gran aixecada de camisa

"Si no som independents, no és per culpa dels espanyols, la culpabilitat la cerquem a casa"

Fa molt més per la independència de Catalunya Ciutadans, Vox o el PP que tot l’independentisme junt. És trist dir-ho, molt trist, però és irreal o demagògic? De fet, a la gran creació d’independentistes caldria, per ser justos, atribuir-se-la al PSOE que és qui, tenia, tots els anys que van des de la Transició fins ara la potestat i la força –política- de fer i procurar una Espanya vertaderament respectuosa de la seva diversitat i no ho va fer. Ans al contrari, va posar tots els pals i obstacles sobre les rodes i es va unir a les dretes, més dretes i anticatalanes, per mor de mantenir o atançar-se al poder, quan no ho féu per complex davant dels seus germans grans espanyols de dretes. Algú sent darrerament allò d’exhumar Franco? No oblidem que a Pedro Sánchez el féu president tots aquells que ara menysté i s’espolsa començant pels ximplets de Podemos i acabant pels aprenents a no se sap què d’ERC i Pdecat. Gramsci parlava de fer brollar les contradiccions de l’adversari i nosaltres, per contra, els resolem la corrupció d’estat fent president al novell Pedro Sánchez. Fem riure per no dir ridícul i des de fora ho tenen més clar que mai. Quina gran oportunitat vam perdre l’octubre del 2017. És imperdonable!   

La política espanyola avui és molt difícil de gestionar gràcies al “problema catalán” i aquesta és una de les petites victòries que podem oferir des de Catalunya a un balanç que no para de donar pèrdues, números vermells i notícies del RAI. La gent ja no sap o, no vol saber, perquè vàrem fer l’1 d’octubre, car del que es tracta és de lamentar i res més, la dissort de presos i exiliats. Que ens sàpiga greu humanament, no hauria d’obviar que tots aquests anys han estat malmesos per una sèrie d’actes i actuacions pròpies d’inconscients, temeraris i eixelebrats que mai han estat a l’alçada de les circumstàncies i han jugat amb la bona fe de la gent no sabent o, no volent, afrontar les veres circumstàncies. El jou judicial i polític, injust i immoral com sempre, espanyol probablement els exonerarà en fer-los complir una àmplia condemna però la sentència del nostre poble, aquell que deien defensar i reivindicar, hauria de ser unànime en la condemna: ens heu aixecat la camisa. Ni volíeu la independència, ni menys encara treballàveu per ella. La darrera prova és la mala llet i desunió independentista que palesa que més enllà del manteniment de la menjadora, res importa.

 

Com sigui, haurem de ser generosos el dia de demà amb una gent que ens ha fet perdre el temps admirablement, i que té la gran virtut electoral de saber com entabanar un poble, com el català, necessitat d’efectismes, surrealismes i esteticismes, però que no cerca ni la veritat ni la justícia. La única bona notícia, més enllà d’un estiu de greu sequera però de poc incendi, ens ve de Ripoll. Una regidora del Front Nacional de Catalunya ha estat elegida al consistori del bressol del nostre país. Els “benpensants” per no dir altra cosa menys sofisticada, Pdecat, ERC i CUP van titllar desvergonyidament aquesta candidatura de racista, xenòfoba i causant de tota la fam i desesperació al món. Això és tots els atributs que l’anticatalanisme espanyol –els del 155- qualifica els nostres partits i que la desesperació dels “nostres” aboca a una candidatura també “nostra”. Així mateix, no tingueren la decència de respectar una candidatura que qüestiona els predicaments falsos. politeistes i herètics del procés. Cal mantenir, la gran mentida ja que d’ella se’n desprenen molts sous i prebendes d’avui i per demà. En això els partits, malgrat diferències, tots es defensen per mor d’una suposada lògica institucional. I el país, agradi o no, cada any va apartant-se dels eslògans i objectius d’any que ve independència, república i llarg etcètera. Fent-ho donen satisfacció al que volien els líders “processistes” i el que sap més greu no els costarà res i a la presó hi seguiran com herois.

Joan Pau II deia que un cristià no ha de tenir por a la veritat i això implica denunciar sense contemplacions la brutícia que hem trobat intramurs de l’Església. Un català i més essent independentista, tampoc hauria de tenir por a la veritat i si el mite Pujol, per corrupteles que ningú volia veure, ha caigut també i amb més motiu hauria de caure l’actual. Si no som independents, no és per culpa dels espanyols, la culpabilitat la cerquem a casa. I els nostres líders no paren de garlar, per no dir res. Excusatio non petita, acusatio manifesta.    

 

Comentaris (15)
Europeu Fa 11 dies
https://elfront.cat/inici.html
Europeu Fa 11 dies
Indispensável à verdadeira democracia, directa: Impulsarem la creació d’una llei electoral pròpia que no discrimini el territori i en sigui representativa, on es pugui votar persones concretes per a cada districte electoral. Molt bè!
Tomppa Fa 2 mesos
Els espanyols, feixistes, comunistes odien FNC ... vol dir, són els meus sense cap manera de dubta ... i no tinc ni un cognom català i no els necessito per defensar els catalans, sense els catalans, no hi catalunya, només territori amb un nom buit.
federalista Fa 2 mesos
ostia un paio que es diu adolf i apoia al front nacional, que diu defensa la identitat, ai no sera fill o net de altre adolf de infaust record, es alemany xaval per un casual.
ciutada del mon Fa 2 mesos
en fi apoiant aal front nacional racisme excloent i idenitari a ple segle 21 molt dificil de vendre ni per la minoria indepre gafarot fest'ho mirar la alemanya nazi dels anys 30 racista excloent i identitaria ja fa temps que va acabar, gafarot.
TV Fa 2 mesos
El "FNC" (fins i tot han robat el nom) promou un narratiu xenòfob estil "primer els de casa". La Orriols diu classiques com "no sóc d'esquerres ni de dretes, no sé de economies, només sóc nacionalista". En fi, un partit excloent fent servir d'arguments més propers a VOX que res. FÀSTIC.
Molts independentistes s'estan deixant convèncer de la teoria dels espanyols de que els nacionalismes són dolents i per això reneguen del nacionalisme Fa 2 mesos
Ja que posen com a exemple a l'Alemanya nazi o la Itàlia feixista, potser recordar-los que ambdós països el que volien era la creació d'imperis similars als que tenien Regne Unit i França a Àfrica i Àsia. Tot país europeu que es va "adjudicar" un tros d'Àfrica ho va fer convençut que hi tenia dret per ser superiors als "salvatges", per això els explotaren i massacraren. Els països dels Balcans van viure una gran desestabilització per l'afany dominador dels imperis turc, austríac i
El cas de la Sílvia Orriols s'hauria de parlar amb serenor Fa 2 mesos
No he llegit ni sentit res d'aquesta dona que cridi a la violència contra ningú, al contrari de partits que porten anys titllant-nos de nazis. Puc estar en desacord en alguns termes, però el que diu sobre la doble mesura de l'esquerra és ben cert: arreu d'Àfrica i a molts indrets d'Àsia els cristians són assassinats sense que la premsa ni els esmenti, mentre que mengem Gaza a totes hores i justifiquem que pares musulmans obliguin les filles a casar-se, per exemple.. Òbviament, no tots el
Magnífic Fa 2 mesos
Jo també vec les coses així, i encara em costa de creure el que veuen els meus ulls desde el 2017.... com ens han aixecat la camisa!!! pero és així.... En fi, l'única bona notícia dels últims 24 mesos, com diu l'article, és l'ascens minúscul del FNC. Mentre esperem (encara) explicacions dels responsables del ridícul col·losal de l'octubre del 2017, seguiré de ben a prop el partit xenófob-racista-satanista-nazi-malvat que votaré a les següents eleccions, pq ja toca. Hi ha molta fe
Pere Fa 2 mesos
Em sap greu haver-te de donar la raó, però crec que passarà molt de temps abans que la majoria del poble en prengui consciència. Potser ja serà massa tard. Es indignant veure com es titlla de feixista a qualsevol que no està d'acord amb la internacional papanata o la falsa esquerra bonista que viu de màximes buides , nocives i irrealitzables. Estigmatitzen i així no cal argumentar. Desolació i ràbia es el que sento.
JOE Fa 2 mesos
El que jo em pregunto, és com una societat que segons va presumint tant de ser tant avançada s´hagi deixat enganyar i aixecar la camisa d´aquesta manera tant miserable i xavacana, deixant a la mateixa amb el cul a l´aire i com el que veritablement és i ha sigut: una societat molt ben acostumada, de panxes plenes, culs rodons i que s´ho ha trobat tot fet a punt de caramel...
Pere IV Fa 2 mesos
Marc: El teu article és tan substanciós que no puc comentar-lo en aquest espai. Són per a mí, però, LLUMS EN LA TENEBRA, l'accés de la Silvia Orriols com a regidora a Ripoll, bressol de Catalunya, el resorgiment del FNC, que canvio pel paquet sencer de JxCat, ERC i CUP, als qui he perdut la poca credibilitat que els tenía, per sumar-se a l'espanyolisme en el blasme a la Sílvia i al FNC, esperança del catalans i venturosa premonició. Vegeu el vídeo del jurament del seu càrrec !
federalista Fa 2 mesos
el front nacional com el seu nom diu es un partit feixista de ultra dreta , identitari i xenofob, i tot aco al mon del segle 21, en fi es una pena i una vergonya potser el xenofob gafarot, estaria be en aquest partit i se'n pot portar a altre xenofob l'aprenent de pastisser presi xistorra, alli els dos podrien dir les seues teories fascistes i xenofobes i no amagar-se com fan a junts per cat, estarien en la seua salsa.
JOE Fa 2 mesos
No només els hi han aixecat la camisa, si no que a més a més els hi han abaixat els pantalons, els han deixat sense calçotets i a sobre els hi han posat els seus culs a punt de caramel per que en el mateix els fotin doblegada... Ja s' els hi deia per activa, per pasiva i per perifràstica, que estaven siguent partíceps de la major mentida i la major estafa des que la humanitat va començar a posar els seus peus sobre la faç d' aquest planeta. I ara a veure com expliquen a tots els que han
adolf Fa 2 mesos
Com sempre Sr. Gafarot d'acord,el Estat de Israel que de independència en sap molt deu pensar que aquests catalans son poc seriosos en el seu procés cap la independència. To i tenint en compte que estem a un dels països que es viu millor del mon i sacrificis els proporcionats no tenim unes fortes conviccions, com diu vostè tractar de xenòfob a un partit FNC que defensa la identitat demostra falta de conviccions, ERC, JUNTSXCAT, CUP felicitant als musulmans, que els importem un rave, el Ra