La gamberrada

"La polèmica broma de Ràdio Flaixbac és del tot reveladora pels comentaris que hi aporta Rajoy. Posa de manifest com el president espanyol està a les últimes. Literalment"

La broma que aquest dijous ha fet l'emissora Ràdio Flaixbac a Mariano Rajoy suplantant la identitat de Carles Puigdemont és una gamberrada periodística, però cal admetre que té un gran interès informatiu per les respostes que hi aporta el president espanyol. La conversa és tan reveladora, que posa de manifest com Rajoy està a les últimes. Literalment.

En primer lloc, revela un error monumental de l'equip de protocol de la Moncloa, que dirigeix Jorge Moragas, el director del gabinet de la Presidència. Moragas està considerat l'assessor més directe que té Rajoy respecte a Catalunya, amb uns resultats del tot descriptibles. La broma radiofònica pot ser un metafòric colofó de la seva carrera.

Rajoy posa de manifest en la conversa, amb una claredat meridiana, que després d'un mes de les eleccions no té ni la més mínima idea de si podrà ser president. I ho complementa amb la confirmació que la seva activitat com a president d'un dels Estat de la UE està congelada, cosa que li atorga plena disponibilitat de temps. Fa feredat la situació, mentre de cara a la galeria es reclama articular una majoria amb l'objectiu d'afavorir la recuperació econòmica. "Jo tinc l'agenda molt lliure". "Segons com quedi aquest afer" [la investidura]. El més calent és a l'aigüera, i cal recordar que Espanya no és una autonomia.

La situació és tan agònica que fa tota la impressió que Rajoy s'agafa com a un clau roent a la possibilitat d'una reunió amb el president de la Generalitat. Que bé que li aniria al líder del PP una trobada amb Puigdemont a la Moncloa que acabés amb l'obertura d'un espai de diàleg!. Rajoy tornaria a ser últil com a mandatari espanyol.

Rajoy vol organitzar la trobada amb Puigdemont gairebé d'un dia per l'altre. Hi té un gran interès, que contrasta amb el tancament amb pany i forrellat que ha practicat en els darrers quatre anys. En la conversa, el líder del PP anuncia que trucarà dilluns a Puigdemont, i que es poden reunir tot just 24 o 48 hores després. De cop i volta han aparegut les ganes de cimera.

El president de la Generalitat ha fet molt bé a deixar la seva primera trobada amb la Moncloa al fet que estigui nomenat el nou president espanyol. No s'equivoca. Cada cop està més i més clar que aquest segurament no serà Rajoy.

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?