La formidable papereta de la pandereta

"Els votants de Vox n'han tingut prou amb una papereta per deshinibir definitivament el nacionalisme espanyol de toros i pandereta, al compàs del Novio de la muerte i el Que viva España"

La política i les institucions espanyoles estan entrant en una deriva cada cop més embogida. Ara resulta que 400.000 neofalangistes andalusos -i em costa posar-hi el "neo"- que es passen el dia eructant proclames contra els catalans, les dones, els homosexuals i els immigrants pesen i condicionen molt més la política espanyola des de les barres dels seus bars que no pas dos milions llargs de catalans amb una proposta escrupolosament democràtica, mobilitzats pacíficament des de ja fa uns quants anys. Els votants de Vox n'han tingut prou amb una papereta per deshinibir definitivament el nacionalisme espanyol de toros i pandereta, al compàs del Novio de la muerte i el Que viva España.

 

La majoria independentista del Parlament o el Govern de Catalunya, i la seva correspondència social, són objecte d'assetjament constant, amb amenaces de tot tipus i represàlies que han fet que representants electes i activistes cívics hagin acabat a la presó, processats o a l'exili. Per contra, els dirigents de Vox són considerats interlocutors preferents per les dues dretes del sistema espanyol, que ja han dit que, d'entrada, els ajudaran a obtenir càrrecs a la mesa del parlament andalús, això com a primer pas d'una llarga entesa parlamentària  que no es limitarà a Andalusia.

 

 

Tot va molt de pressa i tot indica que el nou 155 ja està decidit. O l'aplicarà el PSOE per intentar mantenir-se al poder o l'imposaran les tres dretes extremes per congraciar-se amb les tavernes de l'Espanya profunda, tan àvida de sang com quan van als toros.

 

Comentaris