La feina de diputat

"Ara es plantegen tornar a citar alguns dels testimonis pel fet de que no van respondre amb exactitud (van mentir?)"

Sóc un usuari habitual del 3/24 i un defensor de la necessitat de tenir un canal d'informació vint-i-quatre hores. Tothom que vulgui tenir una certa influència al món ha de ser capaç de d'infondre la seva manera d'interpretar-lo. En aquest sentit lamento la falta de projecció internacional del nostre canal de notícies, però agraeixo la molta informació domèstica que ens posa a l'abast. Entre altres coses, el 3/24 ens permet seguir una gran part de l'activitat parlamentària. És veritat que la gran majoria de l'audiència no ho farà mai de posar-se a seguir el que passa al Parlament, però en tots cas el més important és la possibilitat de fer-ho.

Una de les coses que ens permeten les retransmissions del que passa al Parc de la Ciutadella és valorar directament la feina que fan els diputats. Molt sovint es critica que el sistema de llistes electorals i el funcionament dels grups fa que tot sigui molt previsible, i que només els portaveus dels grups tinguin una funció de prendre posició. Desprès, la resta de diputats, a votar el que els diuen. Efectivament ara els podem veure fent altres coses no diferents a prémer el botonet del vot.

Aquesta setmana tothom que ha volgut ha pogut seguir la transmissió de les primeres compareixences a la comissió d'investigació sobre el finançament de Convergència vinculada suposadament al cas Palau. Tota generalització és injusta i que quedi clar que això no va per tots, però la majoria dels diputats han fet autènticament un paper d'estrassa. Les preguntes que han formulat han deixat en evidència que no havien fet els deures i que no sabien ni amb qui parlaven exactament ni de que parlaven. Tant és així que ara es plantegen tornar a citar alguns dels testimonis pel fet de que no van respondre amb exactitud (van mentir?). Si algú va seguir les sessions de la comissió va poder comprovar que l'actitud d'algun d'aquests compareixents vaser xulesca i que es van rifar als nostres representants. Tot això, per cert, sense que el president de la comissió fes res.

Sincerament, penso que era molt millor per ells quan la majoria pensava que les limitacions del nostre Parlament eren per les competències i per culpa dels vicis que del sistema de funcionament i no ara que tenim la evidència de que el principal problema és que els diputats no fan bé la seva feina.

 
 

Comentaris