El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La dreta efectiva: González, Guerra i El País
  • CA

“No tolerarem la traïció de qui ha acceptat un relator, que és com assumir la independència de Catalunya”. Són paraules del líder de Vox, Santiago Abascal. “El president del govern és el major traïdor que té la nostra legalitat. Està cometent un acte de traïció, és un ‘felón’ contra la pròpia continuïtat històrica de la democràcia espanyola”. Aquestes són paraules de Pablo Casado, líder del PP. I totes dues frases i la manifestació que han convocat PP, Cs i Vox aquest diumenge contra Pedro Sánchez i el seu govern, han estat suficients per fer recular l’executiu socialista. Sense que ni tan sols la manifestació s’hagi celebrat, el govern espanyol s’ha desdit i ha abandonat les negociacions amb el Govern català. Ha estat suficient amb introduir la paraula ‘relator’ per que la dreta espanyola hagi embogit, i el PSOE de Pedro Sánchez hagi acabant cedint.  

 

De res han servit mai les desenes de manifestacions multitudinàries i pacífiques que els independentistes han organitzat en els darrers anys. En canvi, n’hi ha prou amb la convocatòria d’una concentració perquè el govern de Pedro Sánchez tremoli i aturi el diàleg amb Catalunya. I no només això. És el propi PSOE el que ha tornat a implosionar aquesta setmana. Alguns dels dinosaures del partit han sortit a dir la seva. Des de Felipe González rebutjant la figura del relator i la taula de partits perquè suposa “degradar” el Parlament i el Congrés, fins a Alfonso Guerra carregant contra el “disbarat” de posar un relator argumentant que “Espanya no és el Iemen”, i tot això sense oblidar un editorial del diari ‘El País’ on s’assegura que “el Govern entra en un terreny pantanós en acceptar una figura difusa en la taula de partits catalans”.

 

Moncloa es rendeix a la ultradreta i el PSOE torna a demostrar una vegada més que d’espanyol tot, però de socialista res. I, al final, de nou la sensació que qui governa a l’Estat és la dreta més casposa i ultra, perquè l’esquerra encara continua acomplexada. I la manifestació es farà igualment, perquè realment no és contra el govern de Pedro Sánchez, que només n’era l’excusa, sinó contra Catalunya. Segurament la de diumenge serà la manifestació catalanòfoba més gran que mai hauran vist els nostres ulls. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa