El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Crida, la força de la unitat que necessitem
  • CA

Dissabte vaig ser a la convenció fundacional de La Crida Nacional per la República a Manresa. En un pavelló del Nou Congost ple de gom a gom, amb homes i dones arribats d’arreu del nostre país, respiràvem il·lusió, emoció, entusiasme, energia i força per a construir un futur millor.

 

La Crida ens uneix a totes i a tots perquè és un moviment transversal, que està per sobre de les sigles i dels partits, i té l’objectiu de ser l’instrument que ens porti a aconseguir la República. La Crida vol donar resposta al clam majoritari de la societat catalana que demana unitat en aquest moment tan excepcional que vivim com a país, quan patim una brutal repressió per part de l’estat espanyol que té per objectiu impedir-nos que siguem un poble lliure. I és davant d’aquesta tirania que practiquen contra nosaltres, que hem d’anar junts. “Junts som més forts“, va dir el President Torra, i l’exemple d’aquesta unitat que transcendeix ideologies és la imatge d’un moment de l’acte amb Ramon Cotarelo i Xavier Sala i Martín, dues persones amb visions polítiques tan diferents, però tan unides pel seu compromís amb la llibertat de Catalunya. “No demanem a ningú que renunciï a res, ni a carnets ni a ideologies”, va exemplificar el President Puigdemont des de l’exili a Bèlgica, de la mateixa manera que Jordi Sànchez va comunicar des de la presó que La Crida “ve a unir persones i a sumar voluntats“.

 

La Crida beu de la unitat de l’1-0, un dia que vam ser forts perquè estàvem junts. Hem de continuar lluitant per la nostra llibertat, des del civisme i el pacifisme, com sempre hem fet. Però si ens aturem, la força repressora de l’Estat ens passarà per sobre i no aconseguirem el nostre anhel col·lectiu. Per tant, tan de bo que hi siguem molts i moltes en aquest nou espai per a construir un futur millor per al nostre país!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa