La claveguera ha perdut la tapa

"A José Grinda, el fiscal que investiga el Cas 3%, se'l considera un col·laborador del CNI i per aquesta causa hauria disposat d'un blindatge efectiu contra qualsevol investigació que pogués perjudicar-lo"

El fiscal que ha ordenat l'entrada de la Guàrdia Civil a les institucions, José Grinda González, és un personatge molt connectat amb les zones de penombra de l'Estat. Un exfiscal de l'Audiència Nacional de Madrid, Ignacio Peláez, i l'excomissari del Cos Nacional de Policia José Manuel Villarejo -un fix de l'Operació Catalunya- acusen el fiscal Grinda d'haver maniobrat -amb èxit- per aconseguir arxivar dos suposats delictes de pederàstia que l'afectaven a ell, directament. Peláez fins i tot ha aparegut obertament a un plató de televisió donant dades concretes d'investigacions de pornografia infantil que haurien anat a parar a l'ordinador del propi José Grinda.

 

Segons han publicat diversos mitjans de Madrid -amb línies editorials que van des de l'extrema dreta a l'esquerra- a José Grinda, el fiscal que investiga el Cas 3%, se'l considera un col·laborador del CNI i per aquesta causa hauria disposat d'un blindatge efectiu contra qualsevol investigació que pogués perjudicar-lo. Tot això passa, recordem-ho, a l'interior de la Fiscalia Anticorrupció.

 

 

Tot plegat un fangar des del qual, paradoxalment, s'intenta caracteritzar les institucions catalanes com un cau de corrupció a partir d'escenificacions com la d'aquest dijous al Parlament i el Palau de la Generalitat. L'Estat espanyol comença a semblar una simple extensió de les seves clavegueres.

 

Comentaris