El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
LA BELÉN ESTEBAN DE LA POLÍTICA
  • CA

Personatges com Belén Esteban fan possible un determinat tipus de televisió, paral•lelament la política també s’aprofita de la personalitat silvestre d’alguns dels seus membres per declarar allò que només es pot entendre en la seva boca.

D’aquesta manera Carme Figueras, diputada al Parlament i secretària del Ple de la federació del Baix Llobregat (o sigui dels que manen) no es talla ni un pèl i diu que l’Estatut “és irreversible” amb la qual cosa suposo que vol dir que el TC no hi pot canviar ni una coma en la absurda sentència (per dilatada) que s’espera. Tranquils, doncs, que no ens el tocaran l’Estatut.

Com la famosa ex dona de torero, la trajectòria de Carme Figueras és llarga, es remunta al 1983!!! Que ja va ser escollida regidora de l’ajuntament de Molins de Rei i s’hi va mantenir fins al 2006. Tot i que en aquest període també va actuar com a diputada al Congrés dels diputats (1993-95) i diputada al Parlament de Catalunya des del 1995 fins ara. Durant el primer tripartit va arribar a ser consellera de Benestar i Família substituint la republicana Anna Simó, tot i que per un breu període de set mesos. Però continua allà. Com la Esteban, ja ningú recorda per què hi va arribar però tampoc hi ha cap dubte que fa mèrits més que suficients per mantenir-s’hi.

Valorin si no la seva xerrameca (previ incendi d’un Jorge Javier a l’ombra, qui sap si José Zaragoza el gran Secretari general del PSC-PSOE) quan a rel de l’entrevista que Mónica Terribas fa realitzar al president Montilla, la princesa del Baix Llobregat escriu al seu blog que li va semblar “insòlit interrompre i tallar sovint al president, primera autoritat del nostre país… La seva gran capacitat d’anàlisi polític li va permetre mostrar davant tots la seva temprança, la seva fermesa, la seva alçada com a dirigent que pren les decisions que toquen davant de les adversitats. Segurament la Mònica no tenia un bon dia.” Això només és comparable a les lliçons d’història que recentment ofereix l’Esteban sota la batuta de Jorge Javier Vázquez hàbil incendiador de princeses del poble.

Val la pena dir que va eliminar aquesta nota del seu blog sense donar cap explicació; és clar que raonar o argumentar el seu text és tan difícil com intentar trobar una explicació raonable a les elucubracions de la Belén Esteban, que no sigui el divertiment i el circ entre els seus (i ella anar omplint la saca amb un bon sou!).

També pertany a les darreres collites de la Figueras aquesta afirmació: “em sembla delirant que Artur Mas ofereixi al govern central un pacte contra la crisi” aquesta premonició era del 2009.

Si Figueras diu que l’Estatut és irreversible just mentre està reunit el TC podem esperar qualsevol cosa, però res de bo, a l’Esteban em remeto.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa