L'ull que va agredir una bala

"Els ciutadans que volien votar han estat els violents i els policies armats, les seves víctimes. L'ull d'aquest ciutadà va agredir la bala del policia"

Aquest home pobre de moral que es diu Zoido ha donat el to, aquest dijous, de l'actitud i voluntat del govern de l'Estat respecte a Catalunya. El ministre del Piolín ha acusat d'"agressor" Roger Español, l'home que ha perdut la visió d'un ull a causa d'una bala de goma -prohibida pel Parlament de Catalunya- disparada per la Policia Nacional amb total menyspreu per la legalitat catalana. Zoido ha aportat un grau extra de cinisme a la tesi oficial de Madrid: Els ciutadans que volien votar han estat els violents i els policies armats, les seves víctimes. L'ull d'aquest ciutadà va agredir la bala del policia.

 

Aquesta mateixa postjustícia és la que s'aplica a les institucions catalanes i als seus representants electes. Per això el fet que els presos polítics catalans hagin acceptat la legalitat espanyola no serveix per alliberar-los, sinó per escarnir-los públicament abans de negar-los la possibilitat fins i tot de representar la voluntat democràtica dels seus electors. Puigdemont no pot ser president encara que la justícia espanyola hagi comunicat als tribunals belgues que han deixat de reclamar-lo per cap delicte. És no i prou.

 

 

Aquest és el context real i per això l'independentisme no té una pista on aterrar institucionalment, ni que sigui de forma provisional. D'aquí que el discurs que aconsegueix representar els votants independentistes sigui el d'Ernest Maragall i no pas el de Roger Torrent. Veurem com evolucionen les coses els pròxims dies, però Puigdemont continua mantenint-se dins del cos central del relat de l'independentisme social.

 

Comentaris