L'Octavi es pensa que som idiotes

"Un mosso decideix confiar en un advocat ultra per evitar, via premsa de Madrid, que s'atreveixin a sancionar-lo amb l'argument que "una aclaparadora majoria" de la seva unitat és espanyolista"

Sóc dels que donava una importància relativa al famós diàleg de "la República no existeix, idiota" entre un mosso i un forestal. Naturalment, aquest tipus d'opinions sobra, sobretot estant de servei. I encara és més inquietant que l'insult vingui d'un professional armat. Però era un moment de tensió en una jornada especialment difícil i, de fet, el mosso no té una actitud agressiva, aparentment només intenta utilitzar un recurs gremial per intentar treure's de sobre la pressió. Incorrecte, molt. Humà, doncs també.

 

Però veig que m'equivocava de percepció. Molt. Perquè aquest dimecres el diari El Mundo publicava una llarga -i combativa- peça amb declaracions del mosso en qüestió, identificat com a Octavi, en què -paradoxalment- assegura que no desitja protagonisme. No només això, el propi diari afirma, amb contundència, que "els que persegueixen a l'Octavi són coneixedors que, en les unitats d'elit de la policia catalana, són una aclaparadora majoria els que estan en contra de la independència. Això els resulta insuportable". Un testimoni anònim, citat pel diari de Madrid, explica que el tal Octavi "no és sospitós de ser un fatxa", però justament té com a advocat José María Fuster Fabra, conegut simpatitzant ultradretà i defensor del general de la Guàrdia Civil Enrique Rodríguez Galindo, condemnat per terrorisme dels GAL i per ordenar la tortura i els assassinats, de dos trets al cap, de Lasa i Zabala.

 

 

La realitat, per tant, és que un mosso decideix confiar en un advocat ultra per evitar, via premsa de Madrid, que s'atreveixin a sancionar-lo amb l'argument que "una aclaparadora majoria" de la seva unitat és espanyolista. O sigui que, efectivament, el tal Octavi es pensa que som idiotes.

 

Comentaris