L'ocàs de Ciutadans

"Ciutadans s'ha quedat sense mercaderia electoral que oferir"

Em desperta una curiositat gairebé etològica observar el comportament i la gesticulació d'Albert Rivera mentre, dia a dia, comprova el crepuscle demoscòpic a què va sotmetent al seu partit la pinça electoral que conformen la dreta extrema de Pablo Casado i l'extrema dreta de Santiago Abascal. Ciutadans és un partit que -sobretot a partir de l'èxit de Podemos- ha estat afalagat i consentit per la primera línia de l'Ibex i, conseqüentment, les seves terminals mediàtiques a Madrid. La cara i l'actitud de Rivera i els seus candidats i candidates és la de l'èxit propi i el menyspreu dels rivals. I no estan preparats per ser respecte al PP, per entendre'ns, el que va ser ICV per al PSC.

 

Ciutadans s'ha quedat sense mercaderia electoral que oferir. Fer fora el PSOE és feina del PP i mèrit de la mobilització de Vox i, pel que fa a la subhasta colonial per castigar els catalans revoltats, sempre guanyarà un hidalgo a cavall com Abascal. Ni tan sols es pot enorgullir, com sobreactua Cayetana Álvarez de Toledo, de la ignorància de la llengua catalana. Albert Rivera -igual que Inés Arrimadas- ha deixat de ser la pedra filosofal que convertia el cop de puny tavernari sobre la barra de llautó en l'or que brillava a les enquestes.

 

 

Sic transit gloria mundi, se'ls diu als papes de Roma en ser coronats, recordant-los la seva condició de mortals. Però Albert Rivera corre el risc de perdre la glòria ja en les conspiracions del conclave.

 

Comentaris