La clatellada a Espanya ha estat monumental. La justícia alemanya ha fet embogir la caverna espanyola, que portava dies celebrant la detenció de Carles Puigdemont i donant per segur que el president de la Generalitat seria extradit en els termes exactes que demanava l’Estat. Madrid no se’n sap avenir i n’hi ha que demanen sortir de la Unió Europea o fer boicot als productes alemanys -i europeus!. Sorpresa total a l’Estat perquè la justícia faci la seva feina sense ingerències polítiques de cap tipus.

Alemanya, Bèlgica, Escòcia i Suïssa han demostrat que l’estratègia de l’independentisme era l’adequada: jugar la batalla en el camp de la justícia europea i internacional. Fa setmanes que els presos polítics són conscients que a la justícia espanyola no l’importen les argumentacions jurídiques. I que, per tant, de res serveix defensar-se com si Espanya fos un Estat de dret on impera la separació de poders.

Per això és interessant la batalla internacional, perquè són uns quants països europeus veritablement democràtics els que fan sortir els colors a l’Estat, i als seus dirigents i jutges i fiscals, que s’havien cregut amb total impunitat per atemptar contra els drets d’aquells que pensen diferent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa