Ens envien la Guàrdia Civil. A tots. Les elits madrilenyes que controlen l’Estat espanyol han decidit acabar amb el que quedava de l’autogovern de Catalunya. I ho fan com és tradició al llarg de la seva història: Amb l’ús de la força. Davant d’això, les institucions catalanes només poden ser defensades pels ciutadans a qui representen i que els han elegit. Per això les entitats cíviques i els partits polítics que conformen la majoria social i política d’aquest país demanen que hi hagi una mobilització immediata al carrer. Pacífica, cívica, tenaç i urgent.

 

Aquesta confrontació serà dura, perquè és la culminació de la lluita històrica, generació rere generació, per la supervivència política dels catalans. Però també és veritat que el moment culminant és més a prop que mai. Avui, la societat catalana del tot conscient que es juga la pròpia supervivència política, l’herència resistent de les generacions precedents i la dignitat de les futures.

 

No som a les portes d’una desfeta. Hi ha un Govern, un Parlament, entitats capaces d’organitzar mobilitzacions massives, prop de vuit-cents alcaldes amb tota la determinació, mitjans de comunicació compromesos amb el país i la llibertat d’informació, una incipient reacció solidària del poble espanyol, atenció prioritària de la premsa internacional… I, sobretot, un país. Som-hi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa