Des que el 17 d’agost del 2017, el cos de mossos d’esquadra mostrés una gran professionalitat en la resolució dels atemptats de Barcelona i Cambrils, hem estat en boca de tota la ciutadania. La gran professionalitat mostrada va fer que el poble de Catalunya mostrés el seu afecte i estima cap a la seva policia. Unes mostres de suport i reconeixement noves per a tots nosaltres que, perquè no dir-ho, no ens deixaven de sorprendre.

 

Però no tot han estat flors i violes des d’ençà. Algunes informacions  esbiaixades i interessadament difoses han pretès atemptar des de llavors, contra el prestigi del nostre col·lectiu. La informació que suposadament  teníem prèviament a la perpetració  dels atemptats, les falses diferències  retributives que han estat publicades entre la Policia de la Generalitat i el Cos Nacional de la Policia o la Guàrdia Civil i com no, l’1 d’octubre han fet aflorar comentaris que han intentat vendre una falsa imatge del cos de mossos d’esquadra.

 

I la qüestió que se’ns presenta és, per què? Per què de manera mal intencionada es difonen unes informacions totalment falses contra el cos de mossos d’esquadra? Què i qui hi ha darrera de totes aquestes informacions esbiaixades? Per què es fan piulades irresponsables que atempten contra la nostra dignitat i que només aconsegueixen incrementar una tensió social inútil, quan precisament el que més es requereix en aquests delicats moments és calma i tranquil·litat?

 

No  serem  nosaltres  els  qui  avivem  el  foc  per  incrementar  una  tensió,  com  diguem  totalment innecessària. Des del Sindicat Autònom de Policia creiem que, des de la responsabilitat que se’ns exigeix, algú ha de posar la calma i la serenor que qualsevol cos policial, però més el nostre en aquests moments, necessita per continuar exercint la seva tasca amb una total professionalitat.

 

Ara més que mai algú ha de treballar per reconstruir els ponts que s’han pogut malmetre. Com a sindicat  majoritari del cos no ens podem permetre  la possibilitat de patir una fractura interna que costaria anys i esforços recuperar. Ens poden separar postures, pensaments o ideologies. Però sempre hi haurà un punt que ens unirà. La nostra funció i la nostra vocació professional.

 

Volem enviar alhora, un missatge a tots els sectors de la societat, ja siguin polítics, informatius o policials. A tots i cadascun d’ells, prenent-nos el luxe que ser el sindicat majoritari del cos de mossos d’esquadra ens permet, els reclamem l’esforç que una situació delicada com la que vivim mereix. I ens el prenem perquè com a garants dels drets i de les llibertats dels nostres ciutadans no ens podem concedir un sol error que lamentaríem molt profundament. Ara més que mai cal actuar amb una meticulosa responsabilitat que a tots, des de les nostres posicions, ens és exigida. Creiem que des del SAP l’hem exercida i així ho continuarem fent.

 

Per tancar aquesta carta dir-vos que el 17 d’agost va néixer un esperit dins del cos de mossos d’esquadra. D’una situació delicadíssima vam saber sobreposar-nos i donar resposta. Recuperem-lo! Recuperem aquell sentiment de pertinença a un cos policial que sempre ha actuat amb una absoluta responsabilitat i escrupolositat al compliment de les seves funcions. Recuperem l’esperit de Barcelona que ens va portar a ser reconeguts per tots els qui reben la nostra dedicació. La ciutadania s’ho mereix i nosaltres també.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa