L'Espanya psicotròpica

"La captivitat i l'absència de criteri de la major part de l'opinió pública espanyola és la principal arma de domini de les elits madrilenyes"

Un 58 per cent dels espanyols consideren que els independentistes catalans van promoure episodis de violència i que cal aplicar mà dura contra ells. Per això la majoria -52%- creu que la presó provisional està plenament justificada i la meitat -49%- fins i tot desitja que es torni a aplicar l'article 155 i s'actuï per eliminar l'autogovern de Catalunya. Tots aquests percentatges inclouen les entrevistes fetes a Catalunya, que donen resultats de signe invers, o sigui que els percentatges reals dels espanyols favorables a més repressió contra Catalunya són tan d'escàndol que La Vanguardia ha decidit ocultar-los pietosament als seus lectors.

 

Espanya té un greu problema de prestigi internacional, reconegut públicament pels últims ministres d'Exteriors, perquè l'Estat va actuar violentament contra la població indefensa. Les imatges dels guàrdies civils i policies agredint persones pacífiques, moltes d'elles d'edat avançada, van donar la volta al món. L'opinió pública internacional es va horroritzar veient porres, puntades de peu i pilotes de goma contra les cues que hi havia davant de les urnes... Però la societat espanyola, per contra, hi va veure independentistes catalans estomacant policies desvalguts.

 

 

La captivitat i l'absència de criteri de la major part de l'opinió pública espanyola és la principal arma de domini de les elits madrilenyes. Gràcies a la manipulació i a la censura a gran escala es va poder afiançar un règim amb una legitimitat tan escassa com el del 78. I també és a partir d'aquesta realitat paral·lela que les classes dirigents espanyoles han tingut un marge de maniobra pràcticament il·limitat, que ha generat una corrupció massiva i estructural en què la diferència entre el cap de l'Estat i el regidor d'Urbanisme només ha estat el volum de les comissions. Espanya és el món feliç d'Aldous Huxley sense que la majoria ni tan sols ho arribi a sospitar.

 

Comentaris