El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’aula: Inici de l’emprenedoria
  • CA

El futur, en la nostra societat del segle XXI, passa, inexcusablement, per la tecnologia, la innovació, la creativitat, el talent, l’emprenedoria… I, més concretament, de com som capaços de donar forma a aquests conceptes, de fer-los més productius, més rendibles. La nostra societat ha d’anar cap aquí. Aquest ha d’ésser el camí. Cada cop hi ha d’haver més professionals treballant, innovant, creant, projectant el seu talent en àmbits com la tecnologia, la indústria, les renovables, les “bio”. En definitiva, sectors punters, amb projecció i que han d’esdevenir els nous eixos de la nostra economia, de l’economia d’aquest nou país, que estem construint entre tots.

Des d’aquesta perspectiva, és obvi que cal fer accions, tirar endavant iniciatives i projectes en aquest sentit. Cal cercar, fomentar l’emprenedoria, el talent, la innovació des de l’escola, les universitats, el món previ al camp professional. Hem de potenciar en el sistema educatiu la creativitat dels nostres infants. Cal estimular-los el sentit de la innovació i l’emprenedoria. El ser valents, en relació a projectes i iniciatives que puguin endegar. En aquesta tessitura, la tecnologia és un valor, millor dit, una eina que pot facilitar tot aquest desenvolupament, d’una manera molt clara i favorable. Un instrument, amb unes potencialitats, que pot fer aflorar el talent, la creativitat, la innovació amb, permeteu-me l’expressió, senzillesa i simplicitat.

Pensareu que és molt fàcil dir-ho, però molt complicat de fer. No us negaré la major. Hi estic d’acord. Ara bé, que sigui complexe, difícil, enravessat, no ha de ser cap impediment per tal de tirar-ho endavant. Cal treballar-hi per fer-ho possible. Cal potenciar, fomentar la innovació, la creativitat, el talent, l’emprenedoria dels nostres estudiants, dels nostres joves des de les aules. Seran els professionals de l’endemà i els que faran possible un canvi real dels sectors productius, motors de la nostra economia. La tecnologia, les TIC són l’eina, l’instrument bàsic i central que els ha de permetre potenciar el seu enginy i el seu talent. Unes característiques cabdals per projectar l’emprenedoria en els que seran els nostres enginyers i arquitectes de demà i que, a la vegada, significarà el foment, la potenciació de la nostra economia, del nostre país. Com diu el lema del CTecno: més tecnologia, més empresa i més país. Som-hi tots i des de tots els àmbits: privat i públic.

Avui, s’inicia la desena edició del “Mobile World Congress” (MWC), on hi haurà la presència de diferents empreses catalanes -95 en concret-, producte de la innovació i l’emprenedoria. Esperem que, d’aquí a uns anys, aquest nombre s’incrementi de manera exponencial. Per fer-ho, ens caldrà potenciar al màxim l’emprenedoria en els nostres joves i infants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa