El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Ajuntament i la selecció
  • CA

Tres prèvies. Una, em sembla impresentable que es provoqués un incendi a Terrassa al costat de la pantalla gegant on s’anava a fer el partit de la selecció espanyola. Dues, em sembla legítim acudir a aquest partit televisat amb banderes i pancartes protestant, sense fer ús de la violència. El futbol és el territori de les emocions, i cridar contra la selecció espanyola no és boicotejar res. No és obligatori anar amb la selecció espanyola, com no és obligatori anar-hi en contra. Un xiulet i una llauna de benzina no són el mateix, ni de bon tros. I no és el mateix cridar en un partit de futbol que, posem per cas, impedir a algú que parli. Tercera prèvia, en general l’alcalde de Terrassa, la meva ciutat, em sembla una persona discreta i eficient, a qui tinc un gran respecte, malgrat discrepar en moltíssimes coses.

Fetes les prèvies, anem al gra. Em sembla que l’Ajuntament de Terrassa va posar la pota fins al coll promovent la instal•lació d’una pantalla gegant al centre de la ciutat per veure el partit de la selecció espanyola. Certament, hi ha ciutadans que ho volien. També hi ha ciutadans que no ho volien. Una cosa és donar permís perquè els particulars facin el que vulguin i altre promoure des del mateix ajuntament una actuació condemnada a ser problemàtica i polèmica i que prenia partit en una confrontació simbòlica. Se m’acuden moltes maneres millors de fer un homenatge a en Xavi, si aquest era l’objectiu, com ara ens diuen. Crec que l’Ajuntament es va equivocar. I no crec que ho fes per ingenuïtat, però d’això ja n’he parlat en d’altres articles.

Anem a una altra cosa, que és la que vull dir especialment en aquest article. Si l’Ajuntament es va equivocar, qui és l’Ajuntament? Vull dir, on es va cometre l’equivocació? No m’ho pregunto pas per cap mentalitat inquisitorial, a la recerca de culpables. M’ho pregunto per entendre. I no m’importen els noms. M’importa la naturalesa i el marc de la decisió. És una decisió tècnica, feta pels especialistes en turisme per tal de promoure la imatge de la ciutat a les Espanyes? És una decisió política? Si és una decisió tècnica, dels d’esports o dels de turisme, ¿ha passat els filtres polítics? Perquè no és ben bé igual. A mi el que em preocupa és la manca de sensibilitat política de la decisió. I per tant, m’agradaria poder-la situar. És l’alcalde? És la majoria socialista? És el govern municipal, que inclou socialistes, Esquerra i Iniciativa? És el conjunt de l’Ajuntament, equip de govern més oposició? Qui és, en aquest cas, l’Ajuntament de Terrassa?

Segons qui sigui, li han fet un gol. Segons qui sigui, ens ha marcat un gol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa