L'adéu de Sandro Rosell

"La seva voluntat de desmarcar-se de l'obra de Laporta ha estat manifesta per activa i per passiva. Ha actuat amb ressentiment i rancor"

Només arribar a la presidència del Barça, Sandro Rosell va impulsar un acció social de responsabilitat contra l'anterior junta per suposada mala gestió. Aquesta decisió ja deixava entreveure una actitud de ressentiment i rancor que marcaria, en bona mesura, el seu mandat. I els fets han constatat aquest estil. En campanya electoral, va defensar algunes de les actuacions de la junta sortint: el patrocini d'Unicef, la plena confiança en Pep Guardiola i la fermesa contra l'entrada dels Boixos Nois al Camp Nou.

El logotip de l'organisme dedicat a la infància va ser relegat al dors inferior de la samarreta i va ser substituït, primer, per Qatar Foundation -amb polèmica inclosa per estar vinculada a una dictadura- i, després, per Qatar Airways, que s'ha convertit en el primer sponsor comercial a la indumentària de l'equip de futbol. Amb el pas del temps, també es van enterbolir les relacions amb Guardiola. L'entrenador va decidir fer les maletes i, un any després, va fer públiques les seves discrepàncies amb la junta de Sandro Rosell.

En consonància, i malgrat el seu compromís contra els violents, va sortir a la llum que el ja ara expresident havia pactat amb els Boixos Nous abans de les eleccions perquè poguessin tornar a accedir al Camp Nou. Fins i tot, va arribar a dir que són "uns nanos molt macos". Així doncs, la seva voluntat de desmarcar-se de l'obra de Laporta ha estat manifesta per activa i per passiva. Però no només això. També va voler-hi passar comptes.

De manera indirecta, va promoure portar l'antiga directiva al tribunals pel cas dels avals i per les pèrdues econòmiques del club. I, paradoxalment, ha acabat dimitint després que l'Audiència Nacional espanyola hagi admès a tràmit la querella en contra seva per "apropiació indeguda per distracció". La mateixa nit que va convertir-se en el president més votat de la història, va assenyalar: "Seré el president de tots els barcelonistes, no us fallaré". Ni una cosa, ni l'altra.

 
 

Comentaris