Els nostres joves, en perill

"Cal oferir-los un nou discurs polític sincer, vibrant i patriòtic amb el qual s’identifiquin"

Sempre resulta temerari posar al capdavant d’un país a qui no coneix els mecanismes de la psicologia col.lectiva de la seva gent. La conseqüència, en el nostre cas, són les cares d’astorament i pànic dels polítics catalans (siguin del color que siguin) quan veuen els joves catalans actuant amb la precisió i contundència d’una legió, mentre els bàrbars del CNP tremolen a la Pça. Urquinaona de Barcelona. Com ha pogut passar això?, es pregunta tothom.

Fa ja gairebé vint-i-set anys Carles M. Espinalt escrivia sobre nosaltres: “quan ens promouen enlluernadors espectacles per entretenir la gent que se la té reduïda a un estat d’esclavatge o en una simple immaduresa política, s’intensifica el risc d’una situació de violència”. No he pogut evitar recordar aquestes paraules a l’hora d’intentar interpretar l’esclat de ràbia que hem vist aquests dies en els carrers de les principals ciutats catalanes. Em vénen al cap les performances dels darrers 11 de setembre on tothom quedava meravellat, i el món (ens deien) ens mirava. Era la manera que tenia l’oficialitat independentista de mantenir-nos distrets mentre anaven fomentant l’infantilisme polític entre les rengles dels partidaris de trencar amb Espanya.

La tònica habitual eren discursos benèvols amb tothom. El poble espanyol era el nostre amic i ells també hi guanyarien amb la nostra independència. Tampoc  ens deixaria sols Europa, perquè mai no permetria la imatge de la policia retirant urnes o empresonant a dirigents polítics. “Mai no gosarien fer coses així!”, es repetia des dels altaveus del règim nostrat. La candidesa política fomentada pels nostres dirigents durant dècades, convertia Catalunya en un terreny adobat perquè totes aquestes falòrnies esdevinguessin dogma de fe.

El Primer d’octubre va començar a fer despertar a molts dels que havien combregat amb rodes de molí. Ni els espanyols semblaven els nostres amics, ni Europa era aquella arcàdia de democràcia que ens havien venut. Vam descobrir que les paraules farcides de còlera del falangista Ledesma Ramos pronunciades l’any 1931, estan ben arrapades en la mentalitat de gran part del poble veí: “Por muy pocas ideas que se tenga a cerca de las características regionales de nuestro país, aparece de modo diáfano que la unidad nacional peligra tan solo en Cataluña, donde la opinión autonómica es un separatismo solapado que espera cobardemente su hora”.

Aquell dia del referèndum, i les seves conseqüències judicials en forma de sentència venjativa, han posat al descobert per a molta de la nostra gent, les dèries, els deliris i els prejudicis que són la naturalesa pròpia dels espanyols. Com combatre aquesta mena de bogeria col.lectiva?

Orfes els catalans de líders capaços de flairar mínimament com es mouen les dinàmiques polítiques (i els seus protagonistes) a l’estat espanyol, sempre ens acaben esclatant a la cara les dramàtiques conseqüències de tot plegat. Ara, la sensació d’impotència i d’humiliació ho ha desbordat tot.

 

Els polítics catalans confiaven que encara quedava llana al clatell dels seus votants. Però han estat molts dels nostres joves els que han decidit deixar de dir “beeee!. Han tirat pel dret i volen fer justícia pel seu compte. Conscients del final del relat polític de tota una generació, veuen l’encarar-se físicament amb la policia com l’únic camí de sortida.

Ja en són 28 els empresonats i no podem permetre que això segueixi. Cal oferir-los un nou discurs polític sincer, vibrant i patriòtic amb el qual s’identifiquin. Que vegin que aquesta és la millor pedra que podem llençar contra Espanya.

 

Comentaris (22)
Imparcial @Fat Boy Fa 3 mesos
Si en lloc de posar al nét del negrer Vidal Cuadras posem al tartara-nét del negrer Joan Mas Roig, conegut com a President Artur Mas, també canvia tot?. No és donç l'ADN sinó lo secessionista fanatic que siguis?.
Un petit sotrac en la seva cadena d’ADN Fa 3 mesos
Un avi del Sr Espot era d'Albacete i brigada de la Guàrdia Civil. Per això el Sr. Espot es diu Santiago i no Jaume. Fa punts per tornar-se ktalanet però no seré jo qui negui que Torra, de vegades té raó.
Fat Boy Fa 3 mesos
Doncs es molt benvingut. Molt mes que el net de negrers del Vidal Cuadras per mes que visquin a Catalunya des que hi havia Neandertals.
Ramon Fa 3 mesos
Sento la Sílvia Orriols i em sembla estar sentint una amiga que tenia del PSUC. La mateixa defensa de Catalunya, de la nació, de la identitat, de la llengua, de la necessitat d'integrar el foraster. La mateixa brillantesa retörica. Fins i tot s'assemblen físicament. L'únic canvi és que la Sílvia no és comunista sinó demòcrata.
adolf Fa 3 mesos
En relació a el últim paràgraf i el sentit patriòtic cal dir que segurament devem ser el únic país del mon que no proclama aquell, els partits polítics han amagat,enfonsat el orgull de formar part del nostre país,no sigui que ens diguin racista el demostra una societat acomplexada.Els EEUU proclamen el orgull de formar part de la nació americana ei així tots els països del mon,la sra. Arrimadas va guanyar les eleccions 21D ham un únic relat,l'espanyolitat,nosaltres som anomalia
Los maniqueos son genteramente gilipollas. Fa 3 mesos
Obviamente hay excepciones. Sería una gilipollez pensar que todo es o blanco, o negro.Aclarado lo anterior, y a la vista de los comentarios, me atrevo a aventurar la hipótesis de que en el independentismo proliferan los maniqueos y los gilipollas. .
David Fa 3 mesos
Jo crec que els hem deixat bastant sols als joves. Crec també que a la cúpula de l'ANC hi ha molt d'infiltrat i que canalitzen l'energia de la gent en fer coses bastant inútils (com la mani d'aquest dissabte i les del 11) i amb això la població està distreta. Però és evident que els unics que han plantat cara són els CDR i a veure que passa amb els del Tsunami. I la Generalitat, ni hi és ni se l'espera.
Ramon Fa 3 mesos
Que tenim un problema de mentalitat, evident. Però no és l'únic problema que tenim. I aquest problema concret és un peix que es mossega la cua: som així perquè no tenim estat propi i no tenim estat propi perquè som així.
GC Fa 3 mesos
Front Nacional de Catalunya
Cal oferir-los un nou discurs polític sincer, vibrant i patriòtic .... Fa 3 mesos
.... i res de secessionisme nacionalista ktalanet; ho infecta tot i tot ho espatlla.
francesc Fa 3 mesos
Espot president!
federalista Fa 3 mesos
no en te rival jajajaja no es presenta i aixo si, si es presenta treu sempre 0 escons jajajajajaajaj aixo si, el voteu molt molt pocs 4 i el de tambor, pero aixo si molt purs i molt catalans.
adolf Fa 3 mesos
En relació a el últim paràgraf i el sentit patriòtic cal dir que segurament devem ser el únic país del mon que no proclama aquell, els partits polítics han amagat,enfonsat,taponat el orgull de formar part del nostre país,no sigui que ens diguin racista el demostra una societat acomplexada.Els EEUU proclamen el orgull de formar part de la nació americana ei així tots els països del mon,la sra. Arrimadas va guanyar les eleccions 21D ham un únic relat,l'espanyolitzat, nosaltres som una
Kiko Fa 3 mesos
D acord en tot pero no oblidem que part dels catalans lluitant al carrer per nosaltres son castellanoparlants o de familia castellanoparlant, hi ha certs discursos identitaris de caire xenofob que semblen obviar aquesta realitat i aixo ni es just, ni bo per a Catalunya.
jo Fa 3 mesos
Els romans ho tenien clar, si vols pau preparat per la guerra.
eduard rapla Fa 3 mesos
Hi ha hagut moviment al parlament i si saprova el.document pot generara unnou 155 amb noves detencions de politucs i es convocaran viab155 noves eleccions.... Estem en una espiral que no nte aturador. Mes vagues, .... Estem aprop de entrar en negociacios pero em de empenyer un poc mes.
Jordi (Català i Suís) Fa 3 mesos
Fantàstic article. La meva dona - no catalana - fa molts anys que em diu: "vosaltres els Catalans sou ben tous, ben beneits. Sempre intentant que els Espanyols dialoguin." Em deia que amb els Espanyols només funciona la bastonada i la fermesa. Són així de cafres.
Adrià Fa 3 mesos
Visca el senyor Espot
"els joves catalans actuant amb la precisió i contundència d’una legió, mentre els bàrbars del CNP tremolen a la Pça. Urquinaona de Barcelona" Fa 3 mesos
Es sus momentos de inspiración, el Sr Espot alcanza unas cotas de memez insuperables. Rezo para que de una vez por todas le ofrezcan un escaño en Madrit.
Ensenyen los a ser liders , el pais ja l’estimen Fa 3 mesos
i no arribarem mai a on em arribat perqué ells si que no ho perpetran. Clases de lideratge a totes les escoles. Ho fan a molts paisos avançats.
Kingunxul Fa 3 mesos
Totalment d´acord amb el que diu en Salvador Espot
image/svg+xml