'Jersey Boys': Incombustible Eastwood

"La clau està en la passió d'Eastwood i, sobretot, en el seu secret per no deixar-se atrapar per la vellesa"

Amb vuitanta-quatre anys, trenta-tres pel·lícules dirigides i una impressionant carrera com a actor a les seves esquenes, Clint Eastwood (Million Dollar Baby, Gran Torino) adapta ara un musical de gran èxit a Broadway: Jersey Boys, la història del llegendari grup musical The Four Seasons.

El resultat és una pel·lícula que, tot i comptar amb alguns punts febles, transpira emoció, sentiment musical i vitalitat en cada fotograma. L'incombustible cineasta californià declarava ja fa uns dies que el seu secret era no deixar que la vellesa s'apoderés d'ell. I sembla que, realment, de moment ell està guanyant la batalla.

El plantejament de la pel·lícula ens situa en els orígens dels quatre joves que, criats als barris baixos de Nova Jersey, inicien poc a poc -des d'un gran talent musical i molta passió- una carrera intensa, de molt èxit i repleta de dificultats i ascensos. El seu potencial futur com a delinqüents desapareix i és reemplaçat per la música, tot i que la seva relació amb la màfia es manté sempre d'una manera o altra.

Les escenes musicals, dirigides amb una acurada estètica que ens transporta directament a l'època (tal com passa amb la resta d'escenes, on l'expressió de la manera de viure resulta un dels punts forts del film), són lluminoses i ens recorden cançons que perduren a dia d'avui (Sherry, Big Girls D'ont Cry, Can't Take My Eyes Off You) D'altra banda, la trama és narrada amb ritme i agilitat, tot i que potser es troba a faltar un major aprofundiment en les dificultats que implicava la relació dels membres del grup amb la màfia i també la convivència entre ells.

Però Jersey Boys atrapa. I probablement, el fet de que la majoria dels seus protagonistes (que canten amb la seva pròpia veu) no s'estrenin aquí com a membres dels The Four Seasons (ja els havien interpretat a Broadway) hi té molt a veure. Però el que és segur és que la clau està en la passió d'Eastwood i, sobretot, en el seu secret per no deixar-se atrapar per la vellesa.

Jersey Boys

USA, 2014.
Direcció: Clint Eastwood.
Guió: Rick Elice i Marshall Brickman (basat en el seu propi llibret musical).
Actors: John Lloyd Young, Vincent Piazza, Erich Bergen, Michael Lomenda, Christopher Walken.
Durada: 134 minuts

 
 

Comentaris