Per Facebook vam ensopegar amb aquest cartell. I el bar del Casal de Capçanes, i el Calaix de Sastre de Falset també l’anunciaven. Dibuixat, com en llapis, amb la informació justa, ben organitzada. I després de 10 dies, ens encaminàvem a seure i a continuar bevent. Concert de Jazz, amb tast de vins i Max Sunyer. I clar, un acte així no podria sortir de cap altre lloc que de Marçà. I no per què siguin més llestos – sinó per què tenen la sort que hi viu l’Amat Pellejà. Atenció amb el cognom: una de les tantes varietats del Pelejà, Pallejà, Pelejà. Pintor, músic, professor, guitarrista.

Una sala polivalent massa gran, acústicament força freda. I un vi que m’atreviria a dir que la meitat de la sala no va assaborir com calia. El 4 de gener ja és passat cap d’any, i queda llunyíssim de la sobrietat de l’inici de festes. I amb els convidats: Manos Rock – el grup local de versions – i el Fuester de la Plaça – que d’acord amb el títol i amb els seus 60 llargs, encara toca la bateria.

I tot plegat podria ser un acte de poble com tants d’altres, si no fos per què el que vaig veure allí era d’una qualitat que a Barcelona o a Londres en pagava a més de 100 euros. 6 vins de la DO Montsant i DOQ Priorat. Presentats pels mateixos enòlegs i productors. I vam escoltar un guitarrista que va començar a la Pobla de Massaluca – a La Terra Alta – fa més de 60 anys. I ha acabat al Montreux Jazz Festival, o al Carnegie Hall de NY. La qualitat de Sunyer és indubtable. Parlant clar, és acollonant. Però musicalment? Em va agradar molt més el final del concert que el principi. Una guitarra s’ha d’entendre molt bé per poder tocar-la sola més de 30 minuts. Solitària, cara el públic i amb tot el que això comporta. I la sala també ha d’acompanyar.

Bàsicament va ser va ser un concert de temes propis. Però quan l’Amat s’hi va sumar, van donar i omplir el que feia estona que volíem viure. El millor jazz. Per què junts – en Sunyer i l’Amat – s’entenien, s’agradaven. I per què la música no sap d’egos i el millor jazz del país s’exporta des del terreno.

-1

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa