El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Javier és millor que Felipe
  • CA

El 17 d’agost un règim decadent intentarà demostrar fortalesa i capacitat d’arrossegament social i mediàtic amb l’excusa de les víctimes dels atemptats de l’estiu passat a Barcelona i Cambrils. Monarquia, protocol, himnes, militars, uniformes, discursos encarcarats, pena impostada per a les televisions, exhibició de la parafernàlia de l’Estat… Tot un aparell propagandístic al servei de la legitimació del poder establert.

 

Per a la majoria de la societat catalana, en canvi, la vivència emocional del 17-A és Javier Martínez, pare del Xavi, aquell nen de tres anys que jugava amb un cotxe dels Mossos i que va morir a les Rambles per una causa que mai ningú no podrà entendre. El Javi Martínez, de Rubí, ens ha regalat tones d’humanitat molts dissabtes a la nit a través del FAQS, actualment el millor format d’informació política de les televisions que rebem.

 

En general, per als catalans, el 17 d’agost és el Javi Martínez, una persona plena d’humanitat i enteresa moral que no demana res ni ens obliga a res. Per a una minoria de monàrquics, en canvi, el símbol dels atemptats és Felip de Borbó, cap d’Estat i responsable autoatribuït de la repressió policial contra el referèndum de l’U d’Octubre. Èticament, l’un és millor que l’altre. Èticament, els uns són millors que els altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa