Ja no podem més, i ho podem tot

"El món sencer ha pogut descobrir l'autèntic rostre del govern espanyol"

Avui, 2 d'octubre, és el Dia Internacional de la No Violència, que "rebutja l'ús de la violència per a aconseguir un canvi social o polític". I avui, 2 d'octubre, és el dia després que el poble de Catalunya hagi patit la violència policial més brutal dels últims 40 anys per part de l'Estat espanyol. Una violència gratuïta, injustificable, sobre els catalans i catalanes pacíficament concentrats per exercir el nostre vot amb un resultat de més de 800 ferits. No ho oblidarem mai.

 

El món sencer ha pogut descobrir l'autèntic rostre del govern espanyol, que és autoritari, violent i antidemocràtic. A cops de porra, han entrat a als nostres pobles i barris intentant aturar la democràcia. De fet, feia dies que vivíem una restricció de les nostres llibertats i una vulneració dels drets fonamentals. Precisament, ho vam denunciar a principis de la setmana passada, a través d'una moció del nostre grup parlamentari al Senat. Esperem que la Unió Europea intervingui per la vulneració per part de l'Estat espanyol de la Carta Europea dels Drets Fonamentals, com també Nacions Unides pel que fa a la vulneració dels Drets Humans.

 

Però aquest 1 d'octubre també ha estat el dia tan anhelat. Malgrat no poder-lo viure amb la joia que haguéssim volgut, ha estat el diumenge el qual hem expressat a les urnes la nostra voluntat de decidir lliurement el nostre futur com a nació.

 

Avui, un dia després, els catalans i les catalanes seguim el nostre camí. La violència estatal no ens farà cedir ni renunciar a la nostra autodeterminació. És el nostre dret. Cívicament i pacíficament, complirem amb el nostre compromís electoral i farem possible la Catalunya independent. Com deia Vicent Andrés Estellés, "hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot". Ara ha arribat aquest dia.

 
 

Comentaris