A la part final del clip dels Queen It’s a Hard life, veiem un Mercury estrany. Està en un teatre. En una escena totalment operística, barroca. Com si fos la versió original de Mr. Brightside dels The Killers. Mercury baixa les escales i és quan diu aquell Oh I did it for love que es delata. Flexiona una de les cames, mentre deixa l’altra estirada. Era evident que tenia serioses dificultats per seure. Segons sembla, el dia abans li acabaven de treure un guix de la cama: s’havia trencat un peu en una de les nits més boges que l’estrella de Rock havia viscut mai. I era a Munic.

Freddie Mercury va viure tot el 1984 al sud d’Alemanya, a la capital bavaresa. En un edifici de quatre pisos. Elegantment moblats, deia. Segons expliquen, no parlava gaire l’alemany, però l’entenia, així que s’hi deuria bé, per allà. Llavors estava sortint amb una actriu austríaca anomenada Barbara Valentín. Però la paraula fidelitat no apareixia al seu particular diccionari: Mercury era ben conegut per estripar totes i cada una de les festes a les quals es deixava veure. Segons sembla, al seu costat fins i tot els Led Zeppelin eren uns aficionats. Així que, pel seu 39è aniversari, en va organitzar una que va durar exactament tres setmanes. On va enviar a Munic més 400 amics amb un jet privat, i més de 1.000 a una festa a Eivissa. I aquí en teniu un petit record.

Mercury va tenir una vida sexual complexa. Estem parlant d’algunes relacions formals amb dones i també amb homes. Fins que li van diagnosticar el virus de la SIDA. I tot allò en què havia basat la seva vida, entre escenari i estrella de rock, va parar en sec. De fet, alguns diuen que la seva festa dels 39 va ser el principi del seu final. Sigui com sigui però, i per sobre de tota aquesta premsa groga sempre ens quedaran coses com això.

-1

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa