El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Interestellar’: gràcies, Mr. Nolan
  • CA

El que ha fet Christopher Nolan amb Interestellar és, realment, màgia cinematogràfica arrelada però intensament a la vida, un pont perfectament estructurat entre els fascinants elements que poblen la imaginació i les bases de la realitat més tangible.

Nolan ha creat un món sencer dins la gran pantalla, amb el seu univers hipnòtic i les seves textures perfectes. I també amb les seves pròpies, sòlides i inquietants regles que, sense deixar de ser fruit de la seva desbordada creativitat (i la del seu germà, amb qui signa el guió de la pel·lícula), se sustenten en punteres teories científiques sobre l’Univers, les del físic teòric nord-americà Kip Thorne, un de les grans autoritats a escala mundial en les aplicacions astrofísiques de la Teoria de la Relativitat General d’Einstein. Des d’ella, el mateix Thorne ha participat activament en el projecte, proporcionant-nos la fantàstica experiència (molt visual) de viure el que, sense deixar de ser (en la majoria d’aspectes) una especulació, s’até a les teories més actuals sobre l’Univers.

Una dels protagonistes indiscutibles de la pel·lícula és el planeta Terra, sofert i gairebé sense alè. Un altre, misteriós, enorme i fascinant, és l’Univers. El nostre planeta està gairebé acabat i l’ésser humà ha d’explorar nous mons per evitar que la humanitat s’extingeixi. Un expilot espacial serà enviat a una missió crucial en aquest sentit, deixant enrere el seu pare i els seus dos fills i endinsant-se en una experiència espectacular i emocionalment molt intensa.

Les capes que conté Interestellar són inacabables i denses. I des d’una narrativa visual excepcional, el cineasta britànic ens condueix a través d’una experiència extrema i apassionant. Interestellar és pur cinema de ciència ficció, amb tota la seva càrrega màgica i tota la complexitat d’una imaginació desbordada combinada amb les teories científiques més fascinants sobre l’Univers.

Si hi ha unes misterioses lleis que expliquen la física i el sentit de la nostra existència i la de tot el que ens rodeja, els protagonistes d‘Interestellar es veuen obligats a encarar-s’hi. La vida a la Terra en depèn. I des d’aquí, uns actors excel·lents s’enfunden a la pell d’uns personatges que, en situacions extremes, ens apropen a un viatge emocional increïble, que salta, des dels aspectes més essencials de l’existència en l’aspecte individual, a les qüestions més grans de la filosofia, la ciència i, fins i tot, l’espiritualitat. Una gran experiència cinematogràfica. Gràcies, Mr. Nolan.

Interestellar

EUA, 2014.
Direcció: Christopher Nolan.
Guió: Jonathan Nolan i Christopher Nolan (basat en les teories de Kip Thorne).
Actors: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Mackenzie Foy, Jessica Chastain, Bill Irwin, John Lithgow, Michael Caine, Matt Damon.
Durada: 169 minuts 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa