INFINITI FX : COS I ÀNIMA

Entre les novetats que presenta destaca amb llum pròpia el sistema de ventilació, capaç de calefactar o refrigerar els seients, de forma individual.

Proporciona el grau de refinament, la seguretat i el plaer de conducció dels millors crossovers de luxe. Esdevé l'expressió més radical de l'esportivitat i una manera original de trencar motlles. A l'FX l'estampa, les prestacions i el luxe s'equilibren amb saviesa perquè conserva les mesures finals dels esportius més prestigiosos, una notable distància entre eixos i una línia de cupè que no passa mai desapercebuda.

La carrosseria d'aquest cotxe viatja arranada, amb el capó allargassat, engraellat frontal de doble arc, fars bi-xenó i antiboires. Els cromats perfilen els marcs dels finestrals, les entrades d'aire laterals han estat estratègicament situades per forçar els fluxes de refrigeració i els llums de LED comparteixen protagonisme amb l'aleró posterior.

L'equipament tecnològic interior bé reblat per un llarguíssim llistat de ginys tecnològics pensats per fer més fàcil la vida a bord. Entre les novetats que presenta destaca amb llum pròpia el sistema de ventilació, capaç de calefactar o refrigerar els seients, de forma individual.

Un cop en marxa, el "dual flow pass" s'ocupa de controlar el rebot de les molles i la duresa dels esmorteïdors. El conductor pot escollir entre un mode "auto" o "l'esport". Al darrera, l'eix direccional s'adapta al grau de direcció i la velocitat a què circulem mentre que l'esquema motriu -integral- distribueix l'empenta mecànica entre les quatre rodes amb l'ajut de l'electrònica. El repartiment va del 50 al 100% però les variacions en la tracció poden variar en milisegons!

L'Infiniti FX s'ofereix amb motor V8 de gasolina de 390 CV o amb un V6 de 3,7 litres i 320 CV de potència. El primer porta limitada la velocitat als 250 Km/h; accelera de 0 a 100 Km/h en només 5,8 segons i gasta, de mitjana, 13 litres. El petit, arriba fàcilment als 233 Km/h; triga un segon més a posar-se a 100 Km/h i en gasta un litres menys en cicle combinat. Tots munten caixa de canvis automàtica de set velocitats amb lleves de magnesi al volant i uns frens i una direcció, estratosfèrics.

 
 

Comentaris