És ben significatiu comprovar que a la dreta extrema i l’extrema dreta espanyoles ni tan sols se’ls passa pel cap que sigui possible una absolució dels processats al Tribunal Suprem. No contemplen ni la innocència ni tampoc una condemna baixa. Tant és així que donen per fet que els presos polítics catalans es passaran molt anys més tancats a la presó i, en conseqüència, es dediquen a dinamitar -preventivament- la hipòtesi que un futur govern del PSOE pugui amnistiar els encara presos preventius. Insulten per a què no indultin.

 

Tot plegat crida l’atenció perquè tots els governs espanyols han concedit un gran nombre d’indults. Sense comptar la llei de punt i final que va amnistiar -amb efectes fins aara mateix- tots els criminals franquistes, s’ha indultat des de José Barrionuevo i Rafael Vera, condemnats en ferm per terrorisme d’Estat, fins a banquers com Alfredo Sáenz, del Banc Santander. Hi ha hagut indults sistemàtics per a molts dels policies i guàrdies civils condemnats per tortures i fins i tot per a jutges condemnats per prevaricació. 

 

Curiosament, els tres partits del trifachito critiquen uns indults que, almenys per ara, tots els acusats rebutgen. Una demostració més de com de lluny pot arribar aquesta fúria patriotera que ennegreix, dia a dia, una Espanya que sempre ha estat fosca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa