Il·legalitzar dos milions de catalans

"Menystenir la intel·ligència de l’adversari és la millor garantia per al fracàs"

L’autèntic govern d’Espanya, un govern que funciona a l’ombra i que té una agenda pròpia, encapçalat discretament pel monarca silenciós, no està lluny de decidir com encara la suspensió de l’autonomia de Catalunya. El poc que en queda, clar: l’autonomia i l’autogovern del pujolisme, en part sedant i en part excitant, fa gairebé una dècada que agonitzen. El model va començar a morir el 2010 i no és molt més que un cadàver maquillat, immòbil, momificat.

Ara creuen que poden enterrar-lo definitivament. Dit d’una altra manera: suspendre l’autonomia. Ja han fet tot el que podien per preparar el camí. L’ofegament financer, la repressió policial i judicial, les operacions de claveguera, el primer 155, els exilis, les presons, la repressió per la via econòmica i patrimonial, el bloqueig de les escasses simpaties internacionals, les euroordres, la intoxicació de l’opinió pública espanyola, els muntatges (potser amb certa base real) per construir un fals relat de terrorisme i violència... Ara cal passar a una nova fase.

Aquesta fase té un nom: l’estat de setge a l’Estat.

Sembla que el 155 no els acaba de satisfer, tot i comptar amb l’entusiasme patriòtic del Tribunal Constitucional, i que prefereixen el camí de la Llei de Seguretat Nacional, la Llei de Partits o el qu calgui. Si convé, declararan l’estat de guerra: van forts, estan convençuts que el que ni Franco ni Felip V van aconseguir, ara ho aconseguiran ells. Extirpar un gra al cul d’Espanya: Catalunya. Pels segles dels segles, amén.

El camí que estan triant els governants ocults d’Espanya, els que no es presenten a cap elecció, i mira que em fem cada dos per tres, és desactivar i il·legalitzar més de dos milions de catalans. I de ciutadans europeus: poca broma amb l’experiment populista espanyol, el poden comprar molts populismes europeus.

Es tracta de què no votin, que es perdin en la melangia o en la ràbia, que es frustrin, que es perdin. Són un perill real, que desestabilitza el sistema, i el sistema no pot permetre’s comptar-los. El més pràctic és despistar-los i esborrar-los.

Dos milions no són quatre gats. I, per tant, sobren gats.

Mentre aquí ens perdem en disquisicions exquisides, performances simbòliques i maniobres estranyes, al govern ocult d’Espanya van per feina. Veuen una oportunitat i estan decidits a aprofitar-la, assumint-ne les conseqüències: s’ho estan jugant tot, al preu que sigui.

 

Estem caient en un parany de dimensions monstruoses, fatals. Menystenir la intel·ligència de l’adversari és la millor garantia per al fracàs. Són tronats i maldestres, sí, però estan aconseguint tancar-nos en un carrer sense sortida, en la suspensió de l’autonomia i en la il·legalització, en el bloqueig al feble (i sovint extravagant) front exterior de Waterloo i en la reducció de la Generalitat a una anècdota institucional.

O som una roca, pacífica, però roca, o això està perdut.

Això va de reespanyolització o independència, sense terme mitjà. Hem perdut l’autonomia i tot el relat de la transició, però encara queda una carta a jugar: a Espanya, a la cultura política i social espanyola, qui aguanta, guanya. Aquesta és la clau de tot plegat, aguantar.

 

Comentaris (9)
Ramon Fa 4 mesos
Hòstia que no. Qui nega, amenaça i reprimeix el dret a votar no hi té cap dret a parlar de majories i minories. Som nosaltres, els que hem intentat recomptar-nos, els que podem inferir que si en condicions infernals voregem per dalt o per sota el 50%, és molt raonable deduir que sense amenaces, garrotades i un espai mediàtic tan hostil guanyem de carrer malgrat la colonització.
Una mica de rigor, porfa Fa 4 mesos
Ningú ha il·legalitzat ni va a il·legalitzar 2 milions de catalans per anar a divertir-se a uns col·legis, posar papers en una caixa de plàstic i tenir més que paraules amb la poli i la GC. Ara bé, algú ha tingut molta cura de que aquests 2 milions es creguin que aquest passatemps servia d'alguna cosa més enllà de l'entreteniment.
El càncer de Catalunya Fa 4 mesos
El govern "dels millors" de Mas, les bogeries de Puigdemont, la inutilitat de Torra i el clientelisme i corrupció de la política i el control gairebé total del secessionisme dels mitjans de comunicació de Catalunya; això ha creat aquest càncer que es diu secessionisme.
fidrli Fa 4 mesos
això busquem: ser il•legals a Espany. La legslització, a la Nostra República.
federalista Fa 4 mesos
si rovira si segueix amb el monotema, aixo ven, no parlis mai del canvi climatic de que el mon d'aci a cap de segle s'enfonsa per la contaminacio de co2 , de les guerres de la fam, al 2100 n'hauran fins 500 millions de desplazats per la pujada del mar, cal encontrar tots una solucio o anar a altre planeta de la galaxia habitable, pero tu amb els condadets catalans i la indapandenchia ja tens prou, em sembla.
Pere IV Fa 4 mesos
Hi ha un virus que ens està matant i és l'imperi de la mentida a un nivell mai no assolit. Vegeu "La Mentida. El Documental de la Veritat. lamentida.cat." i agafeu-vos bé per no caure, Dura 1 hora i 37 minuts, però us ben asseguro que se us farà curt, sobretot la segona meitat. Vegeu-lo i recomaneu-lo. Ignorar-lo pot ser mortal.
Ramon Fa 4 mesos
VOX, Falange, ERC, el PP, Colono's, tots aquests diuen que som dos milions. Però és mentida. Dos milions és la xifra a la que arribem en unes condicions infernals. Per lógica, en condicions mínimament democràtiques en seríem més. I consegüentment, majoria absoluta malgrat la colonització que sofrim.
Puro relato Fa 4 mesos
Ninguna lógica.
Narcís ( qui pot dir-s'hi espanyol .. quan ser espanyol n'és sinònim d'anticatalà ? ) Fa 4 mesos
Veient la mena de manaies que pul·lulen defora ensems amb l'extensió dels que voldrien manar a ca nostra .. què cal dir que no sigui desvergonyiment/ descaradura/ cinisme tot ben arrebossat d' intel·lecte zero, d'ètica nul·la i ànima inexistent tot cercant viure de maharajà amb la suor aliena, en particular, de la catalana !
I Europa, de moment Fa 4 mesos
els ajuda força. La roca hi és. La van fer forta i dura l'1O. Està bé tota precaució i mantenir la força del pacifisme perquè l'embat Ñ pot acabar endurint encara més aquesta roca... Tampoc en diria intel·ligència del joc de la putrefacció i la màfia. És la crueltat del bàrbar que vol imposar-se sense atendre raons.