Amb una setmana n’ha tingut prou Jordi Turull. El nou portaveu del Govern i conseller de la Presidència -va ser nomenat divendres 14 en substitució de Nxeus Munté- ja ha marcat perfil. Turull tot just acaba d’aterrar al Palau de la Generalitat després d’una temporada al Parlament com a portaveu de Junts pel Sí, i tot i que dimarts passat demanava als periodistes que fossin indulgents amb ell en la seva primera roda de premsa com a portaveu del Govern, aquest dijous no li va tremolar el pols.

 

Mentre la Guàrdia Civil entrava al Parlament, a la conselleria de Justícia i al CTTI, Turull donava ordres que els agents de la policia espanyola que s’havien personat a Palau per requerir informació sobre Germà Gordó pel cas 3%, no entressin dins l’edifici i esperessin en una sala que hi ha a l’entrada, a la zona de les cotxeres. Pam! Sorpresa majúscula als mitjans de Madrid, que no s’esperaven aquest gest d’autoritat i fermesa del nou conseller.

 

Davant d’un comportament clarament teatral per part de la justícia espanyola, Turull va respondre amb un acte de dignitat: entregant la documentació requerida i col·laborant amb la justícia, però sense permetre cap humiliació a la Generalitat. El conseller de la Presidència va demostrar que ell no s’arronsarà, i de retruc va posar de manifest que tampoc ho farà el nou Govern nomenat per Carles Puigdemont.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa