L'hora del 80%

"El PSOE és ara víctima del monstre que ell mateix ha contribuït a alimentar"

La simple hipòtesi d’una sortida dialogada al conflicte català i la imminència d’un govern espanyol dependent, en cada votació, d’un pres polític condemnat per sedició ha fet embogir definitivament el deep state que, en aliança amb la dreta i la ultradreta, ha usat la Junta Electoral Central per llançar una bomba de neutrons contra la investidura de Pedro Sánchez i contra les institucions catalanes. La decisió de la JEC d’inhabilitar el President Torra i l’eurodiputat Junqueras és un cas de manual de lawfare (ús indegut dels procediments legals per atacar els adversaris polítics sota una aparença de legalitat) i, per la seva gravetat i possibles conseqüències, pot ser qualificada sense por d’exagerar de cop d’estat tou.

És obligatori, abans de continuar amb l’anàlisi de la situació, subratllar que el PSOE és ara víctima del monstre que ell mateix ha contribuït a alimentar. Va ser el PSOE qui es va alinear amb Rajoy, primer en la negació del diàleg amb l’independentisme i després amb la repressió pura i dura i el 155. Va ser el PSOE (a través del PSC) qui va sortir al carrer de bracet amb la dreta i la ultradreta, encapçalant manifestacions on es cridava “Puigdemont a prisión”. Va ser Pedro Sánchez qui va qualificar de rebel·lió els fets d’octubre de 2017 i qui, a través de l’advocacia de l’estat, va demanar presó per sedició per als líders polítics i civils catalans. Va ser Sánchez qui va qualificar literalment de racista el President Torra, i qui va fer campanya electoral amb la promesa de reintroduir el referèndum il·legal en el Codi Penal i d’obligar l’escola catalana a impartir una assignatura de valors constitucionals, donant la raó als qui acusen el sistema educatiu català de ser un instrument d’adoctrinament massiu. També va ser ell, qui es va comprometre a “traer a Puigdemont” i després ho va explicar dient allò de “¿y de quién depende la Fiscalía? Pues ya està”. Els abusos policials i judicials dels últims anys, també el d’ahir, han estat possibles gràcies a un clima d’odi i d’histèria nacionalista espanyola del qual el PSOE n’és 100% corresponsable. I ara, ai las, n’és la víctima. No explicar-ho seria un blanquejament que els socialistes catalans i espanyols no es mereixen.

 

El monstre és poderós i agressiu, i se sent realment amenaçat. El vot de la gent en dues eleccions generals consecutives, combinat amb la persistència juridicopolítica de la presó i de l’exili, han posat l’independentisme en el centre de l’escenari espanyol demostrant la seva capacitat de desestabilitzar el sistema. Sembla una paradoxa però segurament no ho és: allò que ha acabat provocant el curtcircuit a les entranyes de l’estat ha estat una estratègia de diàleg i pacte. L’estat espanyol s’està ficant en un fangar que és antieuropeu en fons i forma, i el bloc del 155 està esquerdat i protagonitza una guerra interna a matadegolla. L’oportunitat política és evident.

L’independentisme sembla haver trobat la tecla per recuperar la iniciativa política després de dos anys de limitar-se a resistir. La intolerable intromissió de la JEC, a més, li proporciona l’oportunitat de fer-ho combinant les dues estratègies, la de la confrontació i la del diàleg. És a dir, anar fins al final en la defensa de la Presidència de la Generalitat i de la sobirania del Parlament, i, al mateix temps, tirar endavant amb la investidura per posar el PSOE des del primer dia davant el seu compromís de superar la judicialització i donar una sortida política al conflicte. Explotar al límit les contradiccions de l’estat, però aferrats al principi democràtic, al diàleg i al pacte. I amb el 80%, ara sí, al darrere.

 

Comentaris (26)
jg Fa 1 mes
el estado español nunca reconocerá el derecho de autodeterminacion de Cataluña y Euskadi...y desde el exterior no sé por qué habrían de presionarlo si los estados nacionales en su mayoria no lo contemplan...
Presoner núm. 40610772 Fa 1 mes
I fot-li amb la niciesa del 80%. Aquest 80% no existeix sinó en la imaginació del bisbe de Sant Vicenç i els seus sequaços. La colonada va simplement a per la nostra terra i la nostra llengua, uns de cara i els altres darrera d'una bandereta roja.
Salvem Spain Fa 1 mes
Ara ens dediquem a salvar Spain de feixistes , i aquí qui ens salva ???
Ramon Fa 1 mes
ERC va posar Catalunya sencera en grapes de l'enemic havent-hi majoria nacionalista catalana alternativa i, el que és pitjor encara, ho va fonamentar en el que havia set tota la guerra bruta dels sociates o sigui d'Espanya contra Convergència. A la diPutació no hi havia possibilitat de pacte nacional. ERC estava aliant-se amb qui fos fer fora el nacionalisme català de tots els ajuntaments. I el PdCat sabia que els seus alcaldes serien intencionadament ofegats. Però és clar, el pacte de la
Ramon Fa 1 mes
Amb tota seguretat, la jugada, la jugada sociata -els sabatots republicans són meres titelles-, contemplava també la pressió indirecta al PdCat (recordem-ho, el partit que té més alcaldes). Pel nacionalisme català era pringar o pringar. Si els deixaven que es conxorxessin TAMBÉ a la diPutació, l'ofec econòmic estava garantit. I si no, l'ofec dialèctic. Ja fa temps, que els nacionalistes catalans, els independentistes, hauríem d'haver trencat la baralla. Hauríem d'haver-ho fet el 9N.
Ramon Fa 1 mes
La jugada, diabòlica, venia de la factoria sociata. Els sabatots d'ERC en són mers titelles. Resultava que, en ple procés suposadament independentista, tornaven a fer tripartits a tot arreu. O més que tripartits, perquè a Sant Cugat va entrar-hi la CUP i tot. I a l'Ebre, franquistes. Tornaven a sumar per fer fora el nacionalisme català de tot arreu. I llavors és quan toca pactar la diPutació.
Otger Cathaló Fa 1 mes
A ERC els sembla que donar aire al carceller el farà dúctil. Que amb l'ajuda dels Comuns canviarà, que hi haurà un diàleg democràtic entre governs, que els possibles pactes els votarem els catalans, seràn respectats i compliran amb la seva paraula. I tot acabarà amb un tripartit a Catalunya, a Barcelona i a merdit, on podran col·locar a milers d'endollats No han après res en 306 anys? #Espatranya mai compleix el que signa, l'espoli és genètic d'un imperialisme depravador, trepitja
Ramon Fa 1 mes
Per la mateixa regla de tres, podríem fer que la lluita fos contra el canibalisme, així hi sumaríem PP, VOX, Ciudadanos potser també, d'aquesta manera ja no seríem el 80 sinó el 100 per cent. ERC acabarà com el 2010 o pitjor encara.
Recuperació Fa 1 mes
El disbarat de la JEC pot unir l'independentisme. De moment escoltem adhesions i la recuperació de títol d'Honorable pel president de la generalitat per part de tots.
Ramon Fa 1 mes
Per la mateixa regla de tres, podríem fer que la lluita contra el canibalisme, així sumaríem PP, VOX, Ciudadanos potser també, i d'aquesta manera no seríem el 80 sinó el 100 per cent. El que passa és que jo tenia entès que la lluita era per la independència de Catalunya.
Ramon Fa 1 mes
El cinisme d'ERC en relació amb la diPutació és de dimensions estratosfèriques.
NURIA MARIN FOREVER Fa 1 mes
A la DIBA l'únic cinisme estratatosfèric rau en que JXCAT va pactar amb els sociolistos (a canvi de sous i assessors) i desprès criticar qualsevol pacte d'ERC amb els sociates perquè es tracta d'una traició. Si es vol unitat d'acció indepe, es vol a tot arreu i no segons convingui.
Ramon Fa 1 mes
Signa "Nuria Marin Forever" i ataca el nacionalisme català per pactar amb els de la Nuria Marin. De frenopàtic. Però, anant al tema, el pacte a la diPutació es produeix quan ERC estava pactant amb qui fos, dretes espanyoles incloses, per fer fora Junts per Catalunya de totes les administracions municipals, encara que hagués set la força guanyadora de les eleccions. El cinisme d'ERC és sideral. Però la jugada no era d'aquests ineptes sabatots. La jugada era sociata.
DUI Fa 1 mes
Donem al Chanches 30 dies per a veure com i què espiral , a partir d'aquí , veurem que s'ha ( hem ) de fer .
NO TE LA FOTIS Fa 1 mes
ERC investirà un socialista al "gobierno" i JXCAT ja investí una socialita a la DIBA. Els dos pertanyen al mateix partit: el PSOE. Els dos són "carcerleros", etc... ERC i JXCAT se'n poden anar a la merda...de dos en dos.
Te l’has fotut Fa 1 mes
Els cops al cap son dolents ? oi ? Així has quedat
Ramon Fa 1 mes
Ni tenint un espai mediàtic afí, ni posant persones capaces al lideratge, ni fidelitzant empresariat que Espanya ara té lligat, ni amb la unitat que tant saboteja ERC, arribaríem mai al 80 per cent perquè els colons s'oposarien sempre a la independència. Els immigrants, depèn. Els colons, segur. Ja som majoria. Som prou majoria malgrat la colonització. Però no el 80... llevat que l'objectiu no sigui la independència. Que d'això va l'estafa d'ERC, és clar.
Ramon Fa 1 mes
Que conspiranoics, no ho trobeu, els que tant ens deien conspiranoics?
Ramon Fa 1 mes
Hores abans de les eleccions del 2008, "ETA" va matar un regidor del PSOE per assegurar la victòria del PSOE.
Ramon Fa 1 mes
El 80 per cent aquest òbviament no és per la independència. És el 80 per cent de les eleccions espanyoles del 2008. Aquells 25 escons a la Chacón com 25 escopinades a la dignitat de Catalunya.
Ramon Fa 1 mes
El PSOE no és víctima del monstre: ÉS el monstre. I molt especialment a Catalunya.
Ramon Fa 1 mes
La jugada de la JEC és una jugada de risc. Però la fa el PSOE.
Un de pas Fa 1 mes
Llavors que Hem de fer? Perdre el nostre camí i desestabilitzar el PSOE i Ñ... O anar cap a les eleccions nacionales.... A veure per on peta? Salut i república aquí i a Ñ
image/svg+xml