S’ha acabat la fuga. Tal com van sortir per la porta del palau de justícia de Brussel·les, els consellers Comín, Puig i Serret són ciutadans plenament lliures, sense cap reclamació vigent. La justícia espanyola ha fet el ridícul per segona vegada, fins el punt que, en aquest cas, ni tan sols la Fiscalia de Brussel·les -que havia de defensar els interessos de Madrid- ha volgut acusar els tres polítics catalans. El patetisme dels magistrats del Suprem, acusant la justícia belga de “manca de compromís”, només deixa clara la qualitat democràtica de Llarena i els seus confrares.

 

La justícia belga és la primera fitxa que cau del gran dòmino europeu que deixarà els tribunals espanyols a l’altura que es mereixen. No només això, també és el primer minut d’un compte enrere que acabarà amb el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg condemnant, una vegada més, un sistema judicial que deriva, directament, dels tribunals de la dictadura franquista. Espanya continua essent diferent, com les seves hispanoordres.

 

En qualsevol cas, està bé que Pablo Llarena percebi que la fatxenderia que exhibeix dins del seu despatx no es correspon amb el menyspreu jurídic amb què es reben les seves euroordres als tribunals dels països europeus de tradició democràtica. Comín, Puig i Serret són lliures i Bèlgica, una democràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa