HI HA ESPANYOLISTES MANANT EN TOTS ELS ÀMBITS

"Prepareu-vos a sentir un allau d'insults i desqualificacions, perquè els espanyolistes només criden quan tenen por"

Falta un esbufec perquè hi hagi la consulta popular (13 de desembre), tan poc vinculant com vulguin, però no sols lícita sinó indicativa. Si els resultats són una mica favorables a l'independentisme –i fixeu-vos que dic "una mica", car, en les condicions sota pressió en què vivim seria "un moltíssim"-, això voldrà dir moltes coses. I prepareu-vos a sentir un allau d'insults i desqualificacions, perquè els espanyolistes només criden quan tenen por. Com diuen els esotèrics dels fantasmes: no criden per fer-nos por a nosaltres, sinó perquè tenen por ells de nosaltres.

Sé que l'esforç ha estat i està essent immens, i crec que cal creure molt en un país tan domesticat com ho és el nostre per tenir el coratge de tirar-ho endavant. El dia 13 sabrem la participació, sabrem els percentatges i potser saltarem d'alegria i d'esperança.

Mentre ens hi preparem, l'Espanya socialista ha recuperat la fe en si mateixa, s'ha tret els complexos ancestrals, i parla de "la roja" com la gran troballa que per fi aconseguirà cosir la malmesa pell de brau que té més forats que un colador. Anem amb compte amb "la roja", perquè no és un element esportiu sinó polític. I mentrestant passen coses, com que la guàrdia civil entri, armada, en un Ajuntament –el de Santa Coloma-, com si els delinqüents fossin tots els ciutadans, i ningú no gosa piular. I mentrestant l'anorreament polític del País Basc és un fet i estan espanyolitzant aquell irredempt país amb la contribució de la justícia i fent sospitosos tots aquells que no diuen "viva España" cada dia. I mentrestant estan espanyolitzant Catalunya, sobretot els seus mitjans de comunicació. Mirar l'Avui d'ara és una lliçó de com el socialisme hispano-català pot provincianitzar un mitjà de comunicació que era emblemàtic. Mentre hi hagi veus independentistes hi haurà una ferotge resistència. No amb tancs: amb armes més subtils però més eficaces. Tenim espanyolistes que manen en gairebé tots els àmbits.

Necessitem ser més intel•ligents. Ep, i, si s'escau, una mica agosarats.

 
 

Comentaris