Gràcies infinites, Carme

"Ser a la Mesa del Parlament amb tu va ser un honor i un orgull. Ser a prop teu tant com em sigui possible, un deure"

Fa encara no una setmana va fer 4 anys que escollíem la Carme Forcadell com a presidenta del Parlament de Catalunya de l’XI legislatura. Com ella ens va recordar des de la presó de Mas d’Enric, vam viure temps difícils per al parlamentarisme i per a la política, i ella és a la presó per haver defensat el dret de poder parlar de tot. I per haver liderat un moviment com l’ANC, perquè si no estaria pendent de judici amb la resta dels cinc de la Mesa al Tribu al Superior de Justícia de Catalunya.

Com he dit en altres ocasions, aquells mesos van posar a prova el paper i les funcions dels òrgans rectors del Parlament i dels responsables d’interpretar-les, dels diputats del Parlament i la manera que els poders de l’Estat entomen la garantia del debat parlamentari, legislatiu, lliure. Contràriament a un discurs que ha calat no només en tots els poders estatals, defenso que el Parlament i la seva sobirania van ser desafiats i posats a prova i, si no, esclafats per unes lleis modificades ad hoc per canviar matusserament atribucions del TC. Que allò que en altres cambres no era qüestionat, i que finalment el TC ha hagut de reconèixer, era anatemitzat quan grups parlamentaris que feien majoria ho van plantejar per afrontar el desafiament i per posar en valor el dret a la iniciativa política i el seu exercici. Reivindicàvem i reivindiquem el dret a defensar els drets fonamentals dels diputats i, en defensar els seus, els de l’electorat.

 

Per això i per tantes altres coses, gràcies infinites, Carme. Ser a la Mesa del Parlament amb tu va ser un honor i un orgull. Ser a prop teu tant com em sigui possible, un deure.

 

Comentaris (7)
Pere Fa 3 mesos
L'empresonament de la Carme, sembla ciencia ficció, com un somni increíble. Nomes ho podien fer, ments recargolades per no dir dolentes.
Gracias por el esperpento Fa 3 mesos
Tardaremos unos cuantos años en recuperarnos de vuestras ocurrencias, pero al menos nos hemos echado unas risas. Risas simbólicas, evidentemente.
Intuyo que la Carme, en estos momentos, se cisca en quienes la convencieron para que aportara su granito de arena a la revolución de los faroles Fa 3 mesos
Pero es posible que me equivoque. Porque, a diferencia de las preclaras lumbreras que implementaron el procés no soy infalible.
Pedro Fa 3 mesos
Contigo empezo las desgracias
Hable con Quim Fa 3 mesos
Es el que tiene la llave. Y deje de darnos la brasa a los demás, sisplau.
e Fa 3 mesos
Moltes gracies Carme. No defallirem
Narcís ( cap ésser humà i menys si se'n diu democràtic pot permetre el que està passant Carme Forcadell així com resta de nostres representants i mateixos ciutadans compatriotes o/ defensors dels DDHH ! ) Fa 3 mesos
Deixant de banda que aquest estat i no poca de sa població mai ens ha pogut empassar ( sia per complex d'inferioritat, sia per enveja/ gelosia, sia perquè ningú pot fer ombra a sa metròpolis artificial o capital ) .. qui provocà del 77 ençà ensems amb el súmmum del 2010 i sos reiteratius cops de porta a qualsevol establiment de diàleg per a regular la desfeta que de continu ens han cercat sinó aquests tan falsament constitucionalistes, sinó aquests tan falsament patriòtics ?