Gràcies Espanya

"Un cop més, aquest Estat i les seves clavegueres han tornat a donar vida al independentisme."

El sistema judicial espanyol (i el polític, no amaguem veritats inqüestionables) han decidit agafar la millor generació de polítics catalans, tancar-los injustament un any i després deixar-los un micròfon obert perquè s'expressin lliurement. Perquè diguin el que vulguin. Bravo! No esperava menys d'un país que té com a programa de televisió més vist el "Sálvame". Una mena d'abocador de deixalles humanes que aconsegueix atreure l'atenció dels espectadors per les seves ànsies de recrear-se en la merda més putrefacta. Doncs bé, el sistema judicial i polític d'aquest país ha decidit donar veu als líders del Procés. Un cop més, aquest Estat i les seves clavegueres han tornat a donar vida al independentisme. Justament ara que semblava tocat de mort. Són uns cracks. Me'n faig creus. Com es pot ser tan ase? Les portades del dia després de la declaració de Junqueras i Forn eren memorables. Per emmarcar. Els mateixos diaris que deien mentides com que la irrupció de VOX consolidava el centre-dreta espanyol, ara es dedicaven a insultar el seu propi fiscal perquè havia donat ales a Quim Forn. No és pas el fiscal, imbècils. És la veritat, el que us fa quedar com uns idiotes. És l'evidència que aquesta gent no ha fet res que sigui mereixedor de cap condemna. No és culpable que el vostre estat faci pena. I si els deixeu explicar-se, la veritat es fa evident.

 

S'han adonat, de cop, com si es llevessin d'un somni, que la seva mentida fastigosa només s'aguanta si els implicats no poden parlar. Si construeix el relat d'amagat, en secret. Edificant mentides. Ocultant la veritat. A ver, señores del jurado, esta gente no ha cometido ningún delito. No es pot dir més clar. I hauran de picar pedra perquè l'opinió pública no acabi pensant que tot ha estat una mena d'estratègia catalana per poder exportar el seu relat del Procés a tot Europa. Perquè Europa ens mira, amics. I els mitjans de comunicació francesos, alemanys, anglesos... estan flipant. Al·lucinen amb el nivell dels polítics espanyols. Al·lucinen amb el nivell de la democràcia espanyola i al·lucinen amb la falsedat d'aquest judici. L'únic que es jutja és voler la independència. Punt. I ara se n'adonen. Ara que ha començat el judici, que no tenen res més per acusar-nos. L'única prova segura és que volem la independència. Ja em diràs tu quina merda de delicte és aquest. No ho és. I, per tant, estan en fals. M'imagino la cara del fiscal mirant els papers i adonant-se que, en una sola jornada, Quim Forn ha desmuntat públicament (i entre rialles dels presents) el 90% de la seva causa. Bravo! De debò, quina sort tenim d'aquesta gent.

 

 

Hem de donar les gràcies pel judici. Ho dic de debò. Ara bé, el judici té un risc obvi. Que el sistema judicial espanyol acabi d'ensorrar la credibilitat de l'estat sota tones de runa antidemocràtica i tanqui per 20 anys una generació de líders catalans brillants. Aquest sí que seria un problema que hauríem d'aprendre a encarar. Vaig veure l'horror que pot atropellar-nos properament quan, el passat dijous, vaig comparar les declaracions de Junqueras i Forn amb les dels polítics que manen avui en dia. La diferència és abismal. Tenim un grup de líders a la garjola i una colla de substituts portant el timó del país i, per extensió, del Procés. Potser és una qüestió de temps. De deixar que els polítics d'ara s'oblidin de que són funcionaris i comencin a entendre que un país tan raro com el nostre necessita lideratges i no, simplement, pagar sous publics.

 

Comentaris