Garrotades per la unitat d'Espanya

"Els Mossos del 155 han d'aclarir què han fet per combatre els grups unionistes d'ascendència feixista que campen per Catalunya defensant la unitat d'Espanya a puntades de peu i garrotades"

El dret a la llibertat d'expressió és sagrat en qualsevol democràcia madura. Un bé preuat pel qual l'Estat ha de vetllar de forma gairebé malaltissa. En qualsevol societat moderna els ciutadans han de poder sostenir les seves idees públicament de forma pacífica sense que res ni ningú puguin dificultar-ho o evitar-ho, molt menys encara, si per retallar els drets dels altres es recorre a les puntades de peu, la força i els insults. Des de l'1 d'octubre Catalunya viu en un estat d'excepció, un període durant el qual s'ha interromput la normalitat en molts àmbits de la vida quotidiana. La intervenció de les institucions, a més, ha provocat també que els drets i llibertats dels catalans hagin patit una erosió notable.

 

Ja no es tracta només de l'assetjament judicial contra la classe política independentista, des de fa uns mesos també és l'acció coaccionadora de grups unionistes d'ascendència feixista que senyoregen per Catalunya amb la voluntat d'inocular la por a aquells ciutadans que lliurement han decidit traslladar als carrers el seu malestar per l'empresonament injust de líders socials, d'una part del Govern i per la condemna a l'exili de l'altra.

 

El fotoperiodista de El Món Jordi Borràs va comptabilitzar més de 139 agressions de caràcter feixista a Catalunya entre setembre i desembre de l'any passat. Des d'aleshores les informacions d'agressions feixistes han estat constants, amb nivells de violència divers. Aquest diumenge a Canet de Mar s'ha produït un dels casos més notables quan un grup d'encaputxats ha irromput en una platja per arrencar les creus grogues que hi havien instal·lat membres del CDR d'aquesta població costanera. L'acció ha acabat amb tres persones ferides.

 

Caldria preguntar a la direcció dels Mossos d'Esquadra —la del 155— quines són les accions que es fan per combatre l'actuació d'aquests grups que, de sobte, han decidit a assaltar els carrers de Catalunya amb la voluntat de defensar la unitat d'Espanya a puntades de peu i garrotades. Caldria exigir a l'Estat que posés més interès sobre aquests grups que cada vegada actuen de forma més organitzada i coordinada.

 

 

També seria interessant que el bloc del 155, en lloc d'instal·lar-se en l'acusació  hiperbòlica sobre el suposat supremacisme del catalanisme, abandonés l'estratègia de "als independentistes, ni aigua", i posés el focus en situacions com les que s'han produït a Canet de Mar. Els líders polítics també tenen l'obligació de traslladar a les seves respectives parròquies que el respecte escrupolós a les idees dels altres i la resolució pacífica dels conflictes és la única manera amb què els autèntics demòcrates es relacionen amb els seus adversaris.

 

Comentaris